Carra blir kaptein på Atatürk

I Steven Gerrards fravær vil Jamie Carragher lede Liverpool som kaptein i morgen kveld. Bookmakerne følger Dubai-forhandlingene med interesse.

Rafael Benitez håper følelsene ikke vil ta overhånd når Liverpool i morgen kveld gjester Atatürk stadion hvor de røde vant Champions League i mai 2005. Manageren vil prøve å holde spillerne så fokuserte som mulig på oppgaven som venter mot Galatasaray.

Liverpool-manageren kommer til å benytte seg av et lag bestående av en blanding av seniorspillere og relativt uprøvde unggutter i morgen. Selv om kampen ikke betyr noe som helst for utfallet av gruppe C i Champions League, hvor Liverpool for lengst er gruppevinnere, går Benitez som vanlig for seier.

- Vi har gjort det bra i Champions League denne sesongen, og er ubeseiret i gruppen. Det har gitt oss en god flyt og selvtillit. Jeg ville ikke at vi skal tape dette fokuset med å snakke om hva som skjedde i 2005. Vi skal spille på en stadion som vil bringe minnene tilbake. Det vil være vanskelig for oss å spille på samme måte denne gangen. Alle har sine personlige minner, så det å skulle spille en ny og annerledes kamp blir vanskelig. Men det blir spesielt for supporterne. Vi vant Champions League for dem, og det var en fantastisk kveld som ingen kommer til å glemme, uttalte Rafa på kveldens pressekonferanse.

Galatasaray er tabelljumbo i gruppen, men spanjolen advarer likevel mot tyrkerne.

- Det er fint å være her igjen, og kunne se seg om og huske hva som skjedde. Men vi må ikke bli for oppslukt av følelser og minner. Vi må konsentrere oss om å vinne denne kampen, for det er viktig å opprettholde flyten i Champions League. Nå som vi allerede er videre i turneringen kan vi prøve og nyte denne kampen, og spille god fotball.

- For meg var 2005-finalen den største i turneringens historie, og den beste kvelden i mitt fotballiv. FA-cupfinalen var også bra, og med Valencia vant jeg både ligaen og UEFA-cupen, men Champions League er den viktigste turneringen i verden, og ingen kan ta fra oss det faktum at vi vant. Og det var ikke flaks, uansett hva folk sier. Det er ikke flaks når du slår Chelsea, Juventus og AC Milan på veien. Vi fortjente å vinne, og det var en helt utrolig finale. Fine minner for oss.

Benitez avslørte også at Jamie Carragher vil være kaptein for Liverpool i morgen kveld.

- Vi har allerede slått Galatasaray på Anfield. Det var en spesiell kamp fordi vi ledet 3-0 og Peter Crouch gjorde et vidunderlig mål. Men de kom tilbake og gjorde to mål, og det ble veldig vanskelig for oss mot slutten. Vi var under sterkt press, og Galatasaray viste at de hadde gode kvalitetsspillere.

- Dersom vi hadde kommet hit til Istanbul og behøvd poeng for å kvalifisere oss, kunne det ha blitt veldig vanskelig. Men nå kan vi nyte kvelden. Jeg er overrasket over at Galatasaray ikke har gjort det bedre i gruppespillet. De har et veldig bra lag. Men noen ganger mister du selvtilliten når du taper de første kampene. Det tror jeg har gjort oppgaven vanskelig for dem. De burde ha vært mye høyere på tabellen, og kanskje gått videre sammen med oss. Jeg er overrasket over at de ikke gjør det.

Bookmakerne forbereder seg på Dubai
Bookmakeren William Hill har allerede begynt å forberede seg på at det kan bli nye eiere på Anfield. De gir nå 5/1 i odds på at Liverpool kommer til å sette ny klubbrekord på transfermarkedet i januar (Kjøpet av Cisse til £14M er rekorden per i dag), og de har i tillegg satt en odds på 8/1 på at Michael Owen vil være Liverpool-spiller innen 2007/08-sesongen starter. Men du får fortsatt 66/1 i odds på Liverpool som ligavinnere denne sesongen.

- Dersom Dubai International Capital tar over klubben kan det være fantastiske nyheter for Liverpool FC, men pengene fra Dubai vil komme for sent for denne sesongen, og vi har ikke forandret odds på Liverpool som ligavinnere. Dersom avtalen går i orden kan de bli favoritter til å vinne Premier League neste sesong, uttaler firmaets talsmann Rupert Adams.

Tur til 3.runde i FA-cupen
Sabra Sportsreiser og LFCSCSB tilbyr nå turopplegg til den spennende 3. runde kampen i FA-cupen mot Arsenal på Anfield. Det er fortsatt ikke bestemt hvilken dag matchen går på, men den spilles enten 6. eller 7. januar. Du kan finne mer om turopplegget her.