Carra håper på flere scoringer

Etter å ha gjort sitt første ligamål på åtte år, håper Jamie Carragher nå på mer nettsus. Barnes vil innføre lønnstak i Premier League. Newcastle linkes til Crouch. Rush på norsk TV.

Jamie Carragher reflekterer i dag over sitt første ligamål på nesten åtte år til liverpoolfc.tv.

- Jeg håper jeg slipper å vente like lenge på neste scoring, sier han.

Carragher nettet som kjent Liverpools andre mål i 4-0 seieren over Fulham, som tok de røde opp på fjerdeplass på tabellen, bak Manchester United, Chelsea og Portsmouth. Scouserens forrige ligamål kom mot Southampton i januar 1999.

- Dette var min første ligascoring i dette århundret, en statistikk jeg gremmes litt over om jeg skal være ærlig. Det viktigste var likevel at vi vant kampen mot Fulham. At jeg gjorde mål i tillegg var rosinen i pølsa.

- Jeg er med frem på cornere mer nå enn jeg gjorde før, så forhåpentligvis kan jeg score litt mer jevnlig i fremtiden. Vi er henrykt over resultatet mot Fulham, og jeg tror vi alle må takke Jose Reina for den redningen han gjorde på avslutningen til McBride tidlig i kampen. Jeg var sikker på at det skuddet ville gå i mål, og dersom Pepe ikke hadde gjort en fantastisk redning ville vi ha ligget under 1-0. Da ville det ha blitt en helt annerledes og vanskeligere kamp.

- Isteden ble det en god dag for oss, ettersom vi gjorde fire mål og holdt nullen. Nå må vi bare fortsette i samme stilen, arbeide hardt og vinne kamper. Vi ligger trolig for langt bak de to lagene i teten, men en tredjeplass skulle være innenfor rekkevidde. Dersom vi får til en rekke med gode resultater, vet du aldri hva som kan skje. Dersom de to topplagene skulle få noen feilskjær, kan vi jo ha en mulighet om vi fortsetter å vinne.

Barnes vil ha lønnstak
Den tidligere Liverpool-stjernen John Barnes argumenterer for at det bør innføres et lønnstak i Premier League, slik at avstanden mellom de beste og de nest beste klubbene ikke blir så stor. Han mener at en elite bestående av 3-4 klubber både er urettferdig og ubritisk. Barnes frykter at størrelsen på klubbenes pengebinge vil være avgjørende for hvor tittelen havner, og ikke hardt arbeid på treningsfeltet.

- Filosofien her til lands skal liksom være at dersom du arbeider hardt, kan du oppnå store ting og bygge videre på det. Men for øyeblikket sender toppfotballen her til lands ut signaler om at uansett hvor hardt du jobber, så vil du aldri få suksess likevel, ettersom det er umulig å nå toppen uten penger. Det burde være slik at du når toppen gjennom hardt arbeid, slik det var for 20-30 år siden, uttaler Barnes til Sunday Telegraph.

- Jeg liker ikke at vi får en elite av fotballag basert på økonomi. Derfor håper jeg vi får se at det blir innført et lønnstak på spillerlønningene i Premier League. Folk sier at det ikke vil fungere, men ordningen har jo vist seg å fungere i USA. Det vil medføre at managerene virkelig må jobbe for lønnen, og ikke lenger kan kjøpe seg til suksess, legger han til.

UEFA og EU skal for tiden samarbeide om forslag som begrenser en klubbs muligheter til spillerkjøp i forhold til den aktuelle klubbens inntjening. Barnes ønsker å gå enda lenger, og foreslår at ingen klubber får kjøpe spillere for mer enn en på forhånd fastsatt sum som er lik for alle. Han foreslår også at klubbene gjerne kan gi høy lønn til enkeltspillere, men at en klubbs totale lønnsutgifter ikke kan overskride en viss sum.

- De beste spillere vil fortsatt komme til Premier League, ettersom det er mer penger her enn i noen annen liga. Men med et slikt system som jeg foreslår, vil ikke alle havne i samme klubb. Jeg ønsker ikke et lønnstak på individuelle lønninger, men for laget som helhet. Det vil medføre at klubbene fortsatt kan hente inn noen toppspillere hver. Problemet med fotballen i England i dag er ikke at spillere som Beckham eller Ferdinand tjener £100 000 i uken, men at middelmådige spillere tjener £40 000 i uken.

- Med et lønnstak for hele troppen samlet sett kan du fortsatt betale toppspillerne £100 000 i uken, men du må forvalte de resterende lønnsmidlene bedre. Da vil man få se at klubber som Wigan har ett eller to toppnavn, og kan bli mer konkurransedyktige i ligaen. Ser man til basketball- eller baseball-ligaene i USA, ser man at selv de beste klubbene taper 10-12 kamper hver sesong, fordi alle er konkurransedyktige.

Newcastle ønsker Crouch
Flere søndagsaviser av det mer useriøse slaget skriver i dag at Newcastle kommer til å gjøre et forsøk på å kjøpe Peter Crouch fra Liverpool i januar. Glenn Roeder skal være villig til å legge £7M på bordet for spissen. Selv om det skulle vise seg å være hold i disse ryktene, tror vi at Rafael Benitez vil være lite interessert i å selge.

Rush i ”Gylne Tider”
Vi minner om at det blir et nostalgisk gjensyn med Ian Rush på norsk TV2 i kveld. Rushy blir behørig presentert i programserien ”Gylne Tider”, og det blir blant annet gjensyn med flere klassiske Rushie-scoringer.

Liverpools toppscorer gjennom alle tider var manager i Chester da staben fra ”Gylne Tider” gjorde sitt intervju. Programmet starter kl 21.50.