Carra lar seg ikke knekke

Jamie Carragher lar seg ikke knekke av et misbrukt straffespark. Til Liverpool Echo sier han at han har lagt straffebommen i Tyskland bak seg.

I et intervju med Liverpool Echo i dag trekker Jamie Carragher bare på skuldrene av straffemissen mot Portugal, og insisterer på 2005/06-sesongen uansett var en stor sesong for han personlig. Midtstopperen var som kjent en av tre England-spillere som bommet fra krittmerket i den avgjørende straffespark-konkurransen i kvartfinalen i VM, men Carra ser ut til å ha lagt all viraken bak seg allerede.

- Det som skjedde i straffespark-konkurransen er slikt som hender i fotball, og du må bare komme deg videre. Selvsagt ønsker jeg at straffesparket mitt hadde gått inn, og jeg skulle også ønske at Steven Gerrard og Frank Lampards forsøk også hadde gjort det, slik at vi fortsatt hadde vært med i turneringen. Men slik ble det ikke, og det må vi bare akseptere og komme oss videre, sier han filosofisk.

- Faktum er at vi ikke røk ut fordi vi tapte på straffespark, men fordi vi ikke vant kampen i løpet av 90 minutter. Selv med 11 mann på banen hadde vi trolig ikke klart å avgjøre dette i åpent spill, og i en straffespark-konkurranse kan alt skje.

Carragher benekter at han avsluttet sesongen som en skuffet mann. Han ser tilbake på seire i supercupen og FA-cupen med Liverpool, og ergo anser han 2005/06 som en stor sesong både for Liverpool og seg selv, trass i at ting ikke gikk veien med landslaget.

- Jeg har aldri vært på et Liverpool-lag som har tapt en straffespark-konkurranse. Forhåpentligvis klarer jeg å opprettholde den statistikken om vi skulle ende opp i flere.

Spørmålet mange har ønsket å stille Carragher etter den famøse straffespark-konkurransen mot Portugal, er hvorfor han skiftet hjørne når han måtte ta sitt straffespark om igjen etter å ha skutt for tidlig. I dag gir han svaret:

-  Jeg satte det første enkelt i mål. Når dommeren sa at jeg måtte ta det om igjen, hadde jeg ikke lenger fordelen av at keeper ikke visste hvor jeg foretrekker å sette mine straffespark. Han visste hva jeg foretrakk, og derfor valgte jeg å skifte side. Han tippet riktig, og slo ballen i tverliggeren.

- På treningene med England var det jeg og Frank Lampard som hadde best uttelling av alle på straffespark. Vi tok cirka 30 straffespark hver, og jeg og Frank bommet bare på ett. Dessverre misset vi også når det gjaldt som mest.

Vil ha Gerrard som kaptein
Carragher håper for øvrig at klubbkamerat Steven Gerrard blir valgt som den nye lagkapteinen på Englands landslag etter at David Beckham trakk seg fra vervet på søndag.

- Kapteinen for landslaget må være et av navnene som er først på blokka når laget tas ut. En spiller som nyter stor respekt blant de andre spillerne, og som har gode lederegenskaper. Både Stevie og John Terry har alt det som kreves, så det blir en vanskelig oppgave å velge. Fra mitt ståsted er imidlertid valget enkelt. Etter å ha spilt med Stevie som kaptein for Liverpool, og sett hvor bra han leder klubblaget, håper jeg han får vervet også på landslaget. Ser man tilbake på hvordan han ledet laget i FA-cupfinalen i Cardiff og i Champions League-finalen i Istanbul, må man bare slå fast at det ikke finnes mange slike spillere. En mer inspirerende kaptein skal du lete lenge etter.

Carragher trekker for øvrig frem tidligere lagkamerat Michael Owen som en tredje kandidat til vervet.

- Michael er visekaptein på landslaget, og har vært det i noen år nå. Derfor synes jeg det vitner om manglende respekt når folk snakker om den nye England-kapteinen uten å nevne han. Han er skadet for øyeblikket, men det betyr ikke at han kunne ha gjort en god jobb i vervet når han blir skadefri igjen.

Ville ha foretrukket en midtstopperrolle
Carragher har også snakket ut om det å bli brukt i ulike posisjoner for England, og avviser at det var et problem under VM.

- Selvsagt hadde jeg likt å spille i min vanlige posisjon, og få anledning til å vise hva jeg duger til som midtstopper. Men det er ingen grunn til å sutre over dette i ettertid. John Terry og Rio Ferdinand er to av de beste midtstopperne som deltok i VM, og jeg er fullt klar over at en av hovedgrunnene til at jeg var med i troppen var at jeg er allsidig og kan spille i flere posisjoner. Derfor kan jeg heller ikke klage når jeg blir bedt om å spille høyreback eller som anker på midtbanen.

- Jeg tror jeg ville ha spilt bedre som midtstopper, ettersom det er min naturlige posisjon. Når jeg sier dette, er det imidlertid overhodet ikke kritikk av manageren. Det er bare 11 plasser på laget, og han må ta ut det laget han mener er det riktige for England. Fotball handler ikke om individualister.