Carragher og Dudek gleder seg til Istanbul

Duoen ser frem til å komme tilbake til Atatürk stadion, der de vant Champions League-finalen i 2005. Benítez kan komme til å gi polakken en sjelden mulighet mellom stengene.

Ifølge The Times vurderer Rafael Benítez å gi Jerzy Dudek en sjelden sjanse når Liverpool møter Galatasaray i den siste gruppespillskampen i Champions League. Det vil i så fall bli et svært følelsesladet gjensyn med Atatürk Olimpiyat stadion for polakken. Han ble den store helten i Champions League-finalen 2005, etter flere kanonredninger i løpet av kampen og avgjørende redning i straffesparkkonkurransen. Gruppeseieren i årets turnering ble sikret med 2-0-seier mot PSV Eindhoven på onsdag. Det gir Benítez mulighet til å eksperimentere litt og hvile flere av sine mest sentrale spillere.
- For meg og alle andre vil det vekke mange fantastiske minner til live, sier Dudek om returen til Istanbul.

- Treneren kan si en time før kampen om du er i startoppstillingen eller ikke. Jeg venter på sjansen min. Jeg arbeider hardt, og jeg er alltid tilgjengelig for spill.

- Det vil være hyggelig, ikke bare for meg, men for alle, og for supporterne å reise dit.

På spørsmålet om han vil kysse straffemerket på Atatürk, svarer Dudek, som holdt nullen mot Birmingham i hans hittil eneste kamp denne sesongen, følgende: - Jeg vil kysse alle dersom vi vinner.

Benítez er ikke i tvil om at Dudek fremdeles kan gi Reina hard kamp om keeperplassen, og tidligere i måneden avviste manageren at det var aktuelt med et salg av reservekeeperen når overgangsvinduet åpner i januar.
- Jeg har ingen problemer med Jerzy. Han er en veldig god keeper, en veldig god proff og spilte veldig godt mot Birmingham. Hvis jeg må benytte ham, så vil jeg det, uttaler Benítez.

Jamie Carragher innrømmer at han er svært ivrig etter å få være med mot Galatasaray i neste måned, for å gjenoppleve den beste dagen i hans fotballkarriere. Visekapteinen har ikke vært på Atatürk stadion siden den berømte kvelden i mai 2005, da Liverpool løftet det gjeveste e-cuptrofeet for femte gang.
- Vi er foreløpig ikke sikre på hvem som reiser, fordi vi har kvalifisert oss og har vunnet gruppen.

- Manageren har en avgjørelse å ta, men jeg ville like å reise og spille der igjen. Det vil vekke mange minner til live for spillerne som var involvert. Jeg er sikker på at det vil bli det samme for supporterne som var der også.

- Vi kommer til å trene på stadionanlegget kvelden før, så det er da vi vil ta til oss ting og få sett oss rundt. På kampdagen må vi ha tankene på kampen.

- Jeg bare håper det ikke står 3-0 til Galatasaray ved pause!

Midtstopper vegrer seg imidlertid for å kalle Champions League-finalen for den beste kvelden i hans liv.
- Hver gang jeg sier at det er den beste kvelden i mitt liv, vil dama mi drepe meg fordi jeg er gift og har et par unger. Det er selvsagt en av dem.