Carragher ute mot Maccabi

Ingen alvorlig ankelskade på Carragher, men ute mot Maccabi Haifa på tirsdag. Skuffet Rafa enig i straffesparket. Warnock rasende på dommeren, som er sikker på at straffen var korrekt idømt.

Liverpool klarte kun 1-1 mot Sheffield Utd på Bramall Lane. Det var to poeng tapt, samt at både John Arne Riise og Jamie Carragher måtte forlate banen i 1.omgang med ankelskade. Rafael Benítez kunne overfor Liverpoolfc.tv konstatere at Jamie Carragher mister Champions League-kvalifiseringskampen mot Maccabi Haifa førstkommende tirsdag. Også Carragher har tatt røntgen av ankelen, men ingenting tyder på alvorlig skade.

Skuffet Rafa enig i straffesparkavgjørelsen
Poengdeling på Bramall Lane betyr at ”The Reds” har spilt uavgjort i ligaåpningen de siste tre sesongene, alle på fremmed gress. Liverpool klarte dermed ikke å ta sin sjette strake borteseier i ligaen. Det har kun skjedd fire ganger i klubbens historie. Sheffield Utd tok ledelsen ved Rob Hulse i første spilleminutt etter pause, da forsvaret glapp utilgivelig i markeringen ved et frispark. Utligningen kom på et omdiskutert straffepark med 20 minutter igjen på kampuret. Steven Gerrard ble fint spilt igjennom, men ble hindret såpass av en Sheffield United-forsvarer at kapteinen mistet balansen og ikke fikk avsluttet skikkelig. Robbie Fowler viste seg denne gang som en sikker eksekutør. Rafael Benítez mente det var et soleklart straffespark, men var samtidig skuffet over spillet, spesielt før pause.
- For meg var det et soleklart straffespark, uttaler Benítez.

- Vår spiller (Gerrard) sier at han følte det var kontakt. Så det var straffe. Så enkelt er det. Hvis det var straffe, så burde forsvareren blitt utvist fordi han var bakerste mann.

- Men dersom man ønsker å analysere kampen på grunnlag av straffeavgjørelsen, da må man se på mange andre situasjoner også. Det var mange forseelser og vi mistet to spillere i 1.omgang.

- Vi spilte ikke bra i 1.omgang. Pasningsspillet var ikke bra og det var vanskelig å komme inn bak forsvaret deres. De presset høyt og det var vanskelig til tider.

- Men på den positive siden følte jeg at vi var mye bedre i 2.omgang. Det er ikke den beste starten på sesongen for oss, men det er et langt løp. Folk sier det er et maraton. Vi fikk bare ett poeng, men det er en lang vei å gå.

Warnock rasende på Styles
Sheffield United-manager Neil Warnock var derimot rasende på dommeren etter kampen, og tenkte utvilsomt på straffesituasjonen.
- Vi har jobbet hardt hele uken, uttaler Warnock til skysports.com.

- Toppdommerne får betalt for å ta de riktige avgjørelsene, men han tok en feil avgjørelse der. Jeg synes Rob (Styles) hadde en god kamp, men det var ikke straffespark. Han hadde gitt fordel hvis det var en forseelse i utgangspunktet, så ga han straffe. Han ga alt i den situasjonen.

Warnock var imidlertid godt fornøyd med hva ”The Blades” presterte i denne kampen.
- Jeg er henrykt, skuffet over hva som skjedde, men vi må bli vant til det. Det var en god start, ett herlig poeng.

Styles: - Straffesparket korrekt idømt
Rob Styles forklarte etter kampen at han hadde det inntrykket at Morgan hadde vært nær Gerrard. Dermed var eneste alternativet å dømme straffe.
- Jeg hadde mulighet, i henhold til regelverket, å vente ett eller to sekunder for å se om det ble en fordel. Jeg så Sheffield United-spilleren komme inn og at det var litt kontakt med Steven Gerrard. Etterpå mistet han muligheten til å score. Jeg gikk tilbake og dømte straffe. Jeg synes det definitivt var kontakt, uttaler Styles.

Spillereglene sier for øvrig at felling eller forsøk på felling av motstander kvalifiserer til frispark og dermed straffespark innenfor straffeområdet.