Carson og England U21 til EM

Scott Carson holdt nullen da England U21 sikret seg avansement til EM-sluttspillet neste sommer med 2-0 seier over Tyskland. Besian Idrizaj scorte, men Østerrike U21 tapte for Sveits.

Scott Carson holdt nullen da England U21 vant 2-0 borte mot Tyskland i Leverkusen i går kveld, og de unge engelskmennene er dermed klare for U21-EM i Nederland neste sommer etter 3-0 sammenlagt over to kamper. Mye takket være to sene scoringer av innbytter Theo Walcott, som fant veien til nettmaskene i det 84. og 90.minutt.

Tyskland startet kampen best, og England lå til tider dypt. Tyskerne fant imidlertid ingen vei gjennom Englands bastante forsvarsmur, og måtte nøye seg med ufarlige skudd fra distanse.

Før kvarteret var passert fikk så Tysklands Markus Brzenska rødt kort etter å ha revet ned David Nugent med fri vei mot mål.

Midtveis i omgangen fikk Tyskland straffe, som de satte utenfor Scott Carsons mål. Den andre gangen Carson ble satt på prøve før pause var i omgangens siste minutt, men da reddet den utlånte Liverpool-keeperen elegant en god heading.

Tidlig i andre omgang ble så England redusert til ti mann, da Steven Taylor fikk sitt andre gule kort. Dermed kom Tyskland på offensiven igjen, og Carson fikk blant annet stoppet et godt skudd fra Gomez. Da mindre enn kvarteret gjenstod kom så Arsenals Theo Walcott inn, og han ble mannen som avgjorde kampen med sine to sene scoringer.

Tap for Idrizaj
Østerrrike U21 og Besian Idrizaj tapte noe ufortjent 3-2 for Sveits hjemme i Wattens i går. Denne kampen var en del av en firenasjonersturnering, der østerrikerne som kjent åpnet med å slå Italia nylig. Liverpool-spissen spilte hele kampen mot sveitserne, og gjorde også Østerrikes andre mål.

Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter åtte minutter, men Sveits utlignet bare ni minutter senere. Før halvtimen var passert var så sveitserne oppe i ledelsen, og det stod også 2-1 til bortelaget ved pause.

Andre omgang var bare ett minutt gammel da Idrizaj utlignet på et flott volleyskudd. Liverpool-spissen hadde også en stor mulighet til å gjøre 3-2, men i stedet var det Sveits som avgjorde kampen på et straffespark elleve minutter før slutt.

14.november møter Østerrike og Idrizaj Tyskland i sin tredje kamp i denne firenasjonersturneringen. Østerrikerne står nå med en seier og ett tap etter to kamper.