Champions League-kvalik i boks

I og med at Tottenham tapte hjemme mot Manchester United i ettermiddag, er Liverpool sikret minst 3.plass i ligaen, og dermed også Champions League-kvalik til høsten.

Trass i stor dominans i første omgang tapte Tottenham 2-1 hjemme for Manchester United i ettermiddag. Det betyr at London-laget ikke lenger har sjanse til å ta igjen Liverpool på tabellen, og Anfield-klubben er dermed sikret å bli blant de tre beste i ligaen. Det betyr at klubben også er garantert kvalifiserngsspill til Champions League til høsten.

At Liverpool nå ligger seks poeng bak Manchester United når kun tre kamper gjenstår, betyr imidlertid at det blir svært vanskelig å kapre andreplassen på tabellen. Liverpool har igjen bortekamper mot West Ham og Portsmouth på hver side av en hjemmekamp mot Aston Villa, mens rivalen fra andre enden av East Lancs Road har bortemøtet med Chelsea før de avslutter med hjemmekamper mot Middlesbrough og Charlton. I realiteten er det nok at Manchester United vinner en av disse tre kampene for at håpet om andreplassen er slukket for Liverpools del.

Defoe om transferspekulasjonene
Tottenhams spiss Jermain Defoe har uttalt seg til Mirror om sin fremtid, og kommentarene Rafael Benitez kom med tidligere i vinter om at Tottenham var desperate etter å selge han i januar.

- Jeg så hva Benitez sa på TV, akkurat som alle andre. Jeg er fortsatt ganske ung, men jeg har vært gjennom mye i karrieren allerede, så jeg lar ikke slike ting påvirke meg. Man føler seg mellom barken og veden når man blir gjenstand for slike transferspekulasjoner, men man må bare spille videre fordi spekulasjoner som dette er en del av spillet.