Cheyrou klar for Rennes

Bruno Cheyrou har skrevet under for den franske Ligue 1-klubben Rennes. Det bekrefter den franske klubben på sitt offisielle nettsted.

Bruno Cheyrou har i dag skrevet under en kontrakt med den franske toppserieklubben Rennes. Det fremgår ikke om den franske klubben må betale noen overgangssum for midtbanespilleren, eller om han går gratis. Cheyrou er den andre spilleren som Rennes handler inn i sommer, og den franske klubben vil presentere sin nyervervelse for pressen rundt middagstider i morgen.

28-åringen, som fikk tre landskamper for Frankrike i løpet av sin periode i Liverpool, ble aldri noen stor hit på Anfield etter overgangen fra Lille for £3.7M i mai 2002. Totalt ble han stående med 48 kamper og 5 mål i løpet av sine fire år som Liverpool-spiller. 31 av disse kampene var i ligaen, hvor han også gjorde 2 av målene. For øvrig kom samtlige kamper i løpet av hans to første sesonger på Anfield.

Bruno Cheyrou ble betegnet som nok en "ny Zenedine Zidane", og hvor han med sin teknikk, blikk og skuddstyrke hadde imponert hos Lille i liga og E-Cup. Han glimtet også til under sin første pre-season ved å gjøre en meget god kamp mot Lazio. Hans første sesong i 2002-03 ble likevel en stor skuffelse, hvor han ved siden av skader heller ikke syntes å være i stand til å tilpasse seg den tøffere stilen i Premier League. Han hadde en gylden periode i januar 2004, da han scoret fire mål på fem kamper, inkludert et seiersmål på Stamford Bridge og to fulltreffere mot Newcastle i FA-Cupen. Da fikk han spille i sin favorittrolle offensivt og sentralt på midtbanen. I flere kamper var han imidlertid også svært lite synlig, og inntrykket totalt sett var nok likevel at det ble for puslete og for ujevnt.

Cheyrou var i 2004-05 sesongen utlånt til Marseille, og spilte sist sesong for Bordeaux på en lignende utlånsavtale.

Liverpool FC har ennå ikke bekreftet denne overgangen.

(Research: Morten Fosse)