Cissé ble operert sent i går kveld

Det franske fotballforbundet bekrefter at Djibril Cissé brakk begge beina i høyrefoten mot Kina. Det skal dreie seg om et åpent brudd, og Liverpool-spissen ble operert sent i går kveld.

Djibril Cissé fikk VM-drømmen knust i går, da han brakk høyrebeinet på eksakt samme måte som han brakk det venstre på Ewood Park i oktober 2004. I natt ble Liverpool-spissen operert på et sykehus i Frankrike.

- Cissé er på sykehuset og blir operert nå, bekreftet landslagssjef Raymond Domenech sent i går kveld, etter at Frankrikes privatlandskamp mot Kina i St. Etienne var over.

- Dette er et hardt slag i ansiktet for oss, nå som alt gikk så bra. Alle spillerne er deprimerte. Det var tydelig også under kampens gang. De mistet interessen for kampen. Vi er virkelig bekymret for Cissés tilstand. Dette var dramatisk, uttaler Domenech til Reuters.

Begge beina i leggen røk
Det franske fotballforbundets president, Jean-Pierre Escalletts, har uttalt på fransk radio at Cissé har brekt begge beina i den høyre leggen. Altså både fibula og skinnleggen (tibia). Det skal nok en gang ha dreid seg om et åpent brudd for den uheldige Cissé, som nå har brekt begge beina på nøyaktig samme måte.

Skaden oppstod da en kinesisk forsvarer sparket Cissé bak i leggen samtidig som han på løp satte høyrefoten i bakken. Bare 10 minutter var gått av privatlandskampen på det tidspunkt. Smertene var tydelige mens Cissé lå på bakken, og han ble båret ut av banen og mottok behandling i flere minutter på stadion før han ble kjørt til sykehuset for operasjon.

- Jeg var like ved Cissé da han gikk overende, og jeg hørte han skrek. Å få en lagkamerat og venn stygt kvestet på den måten der like før VM er virkelig tøft, uttaler spissmakker hos Frankrike, Thierry Henry.

Den stygge skaden til Cissé vil utvilsomt komme til å få betydning for Liverpools transfervirksomhet i sommer. Spissen hadde så godt som sikkert blitt solgt i løpet av nær fremtid om han ikke hadde blitt skadet i går, og salget var ment å finansiere innkjøp av nye spillere. Cissé ble betraktet som Liverpools beste salgsobjekt i sommer, og Liverpools ledelse hadde håpet at salget av franskmannen ville innbringe rundt £8M.