Crouch fikk godkjent scoring

Peter Crouch blir kreditert scoringen mot Newcastle. Budfrist for TV-rettigheter nærmer seg. Ny ”riking-liste” publisert. Statistikk fra juniorcupen.

Så har endelig panelet som avgjør såkalte “tvilsomme scoringer” i England kommet til samme konklusjon som liverpool.no. Peter Crouch blir godskrevet Liverpools andre mål i 2-0 seieren mot Newcastle på Anfield 2.juledag.

Liverpool.no har hele tiden bokført headingen som gikk via Shay Given og stolpen som Crouch sin scoring. Nå blir den også bokført som sådan i de offisielle statistikkene, etter at de først registrerte dette som et selvmål av keeper Given.

Dermed er Crouch offisielt oppe i 7 ligamål denne sesongen. I tillegg har han 3 mål i FA-cupen og 2 i klubb-VM.

Sky kjøper alt?
BskyB har mulighet til å by på alle seks ”pakkene” med fotballrettigheter for Premier League i den neste avtaleperioden, og så selge kampene videre til andre fjernsynsselskaper.

Dette hevder finansanalytikere i London. De mener dette vil være det beste scenariet for Sky, etter at EU nå tvinger selskapet til å gi slipp på sin monopolsituasjon når det gjelder Premier League. EU har slått fast at ingen selskaper får kjøpe mer enn fem av de seks ”pakkene”.

- Sky kommer sannsynligvis til å stikke av med fem av ”pakkene”. Vi tror selskapet kommer til å by på rubbel og bit, for så å selge videre den minst attraktive pakken, uttaler en analytiker til Guardian i dag.

Bud på TV-rettighetene for Premier League i perioden august 2007 til mai 2010 må være innrapportert innen 27.april.

Analytikerne tror Sky må betale 2,5%-3% mer enn de gjorde for tilsvarende rettigheter i forrige periode om de akter å kjøpe rubbel og bit. Det er ventet at Sky får mest konkurranse om rettighetene fra irske Setanta og kabelgiganten NTL. Det er også ventet at ITV, Channel 4 og Channel Five vil prøve seg med bud på enkeltpakker. Det er ikke ventet at BBC vil involvere seg i kampen om fotballrettighetene.

Liverpool på 10.plass på ny riking-liste
Det kommer til stadighet nye oversikter over de rikeste fotballklubbene i verden fra ulike kilder. Nå er det pengemagasinet Forbes som presenterer sin oversikt. Det bemerkelsesverdige der er at Arsenal er helt oppe på 4.plass, og dette er begrunnet med at London-klubben nå flytter til sitt nye stadion som vil øke de årlige inntektene med 390 millioner kroner.

Slik rangerer Forbes de ti rikeste klubbene i verden: 1) Manchester United 2) Real Madrid 3) AC Milan 4) Arsenal 5) Bayern München 6) Juventus 7) Chelsea 8) Inter 9) Barcelona 10) Liverpool. 

Kamper og mål i FA Youth Cup 2005/2006
Torsdag går den første av to finaler i FA Youth Cup av stabelen når Liverpool er vertskap for Manchester City på Anfield. Vi bringer her en oversikt over hvem som har spilt for juniorlaget i cupen før finalen, og vi tar også med en oversikt over hvem som har gjort målene på veien til finalen:

KAMPER
Anderson 6
Antwi 6
Darby 6
Flynn 6
Hammill 6
Hobbs 6
Roberts 6
Barnett 4+2
Threfall 4
Lindfield 3+2
Barratt 2+3
Nardiello 2+3
Roque 2+2
Ryan 2+2
Parsonage 2
Smith F 1+1
Frayne 1
Idrizaj 1
Burns 0+1
Holmes 0+1

MÅL  
Lindfield 7
Nardiello 2
Anderson 1
Barnett 1
Flynn 1
Hammill 1
Hobbs 1
Idrizaj 1
Ryan 1
Threlfall 1