Deadline for finansieringsplan torsdag

Lederen for Objective 1 uttaler at siste deadline for Liverpools finansieringsplan til ny stadion er torsdag. Endelig avgjørelse faller fortsatt en uke senere - nærmere bestemt 28. september.

I forrige uke ble det kjent at kommunen har bestemt å gi Liverpool tillatelse til å bygge ny stadion i Stanley Park. Det ble gitt 999-årige utleieavtale for det nye anlegget. I tillegg ble det kjent at en endelig avgjørelse på hvorvidt klubben vil motta £15M i tilskudd til prosjektet fra Objective 1 (£10M) og North West Development Agency (£5M) er 28. september. Innen den tid må Liverpool ha lagt frem og fått godkjent en finansieringsplan. En ny stadion i Stanley Park er kostnadsberegnet til ca £215M.

I en artikkel i lørdagens Daily Post blir Flo Clucas i Objective sitert på at Liverpool allerede har mistet deadlinen om for å sende inn finansieringsplanen. Den skal ha vært sist fredag, og godt kjent for klubben. I samme artikkelen heter det imidlertid at den aller siste muligheten for LFC er kommende torsdag.

Det skinner klart igjennom at verken Objective 1 eller NWDA er spesielt imponert over informasjonsflyten fra Anfield. Flo Clucas uttaler at "jeg håper jo at Liverpool FC har gjort alt det nødvendige arbeidet bak lukkede dører. Denne planen er ekstremt viktig for Anfield". En representant for NWDA uttaler at: "stillheten er øredøvende".

Flo Clucas sier videre: - papirene må være hos våre advokater for gjennomgang innen midtnatt torsdag. Hvis klubben kan bevise at den har pengene i banken vil alt gå raskt. Men hvis de må søke om lån og ikke har noe av dette er på plass blir det en helt annen sak.

En talsmann for Objective 1 blir til slutt sitert på at: - Prosjektkomiteen vil ta en avgjørelse på finansieringsplanen til nye Anfield 28. september på grunnlag av de dokumentene som da er lagt frem. Vi kommer ikke til å kommentere noe omkring søknaden før en avgjørelse er tatt.