Diao klar for utlånsopphold i Stoke

Salif Diao har skrevet under på en 3 måneders låneavtale med Stoke City. Det bekrefter Championship-klubben på sine offisielle nettsider.

Liverpool og Stoke City har kommet til enighet om en utlånsavtale for Salif Diao, og den 29 år gamle midtbanespilleren skrev i dag under på en låneavtale med Championship-klubben for de neste tre månedene.

- Vi har fulgt Salifs situasjon en stund nå, og har fått gode tilbakemeldinger om han. Han spilte 40 kamper i sin første sesong for Liverpool, og han er fortsatt bare 29 år og desperat etter å spille fotball, uttaler Stoke-manager Tony Pulis.

Liverpool betalte hele £4.5M da Gerard Houllier hentet senegaleseren fra franske Sedan i 2002. Etter en brukbar første sesong på Anfield har skader og hard konkurranse om plassene på den sentrale midtbanen skjøvet Diao lenger og lenger ut i kulden. De to siste sesongene har han således vært utlånt henholdsvis til Birmingham og Portstmouth. Heller ikke i disse klubbene ble han noen suksess, hovedsakelig grunnet hyppige skadeproblemer. Diaos kontrakt med Liverpool løper ut til sommeren.

Nå skal altså Diao spille på Britannia Stadium frem til transfervinduet åpner igjen i januar. Da håper nok Liverpool at de kan klare å bli kvitt senegaleseren på permanent basis, og dermed frigjøre betydelige midler på klubbens lønnsbudsjett.