Didi eller Momo?

Rafael Benitez lider valgets kvaler. Skal han velge Hamann eller Sissoko på midtbanen? Det er hva som opptar spanjolen før derbyet. Traore kan ha pådratt seg en båndskade i kneet.

Rafael Benitez har i dag hyllet Mohamed Sissoko. Manageren mener at afrikanerens rekordraske comeback fra en karrieretruende øyeskade bare understreker at denne gutten vil bli en av verdens beste midtbanespillere med tiden.

Sissoko spilte en meget god kamp da de røde utklasset Birmingham med 7-0, men Benitez innrømmer at støtteapparatet på benken ble bekymret da 21-åringens spesialkonstruerte briller begynte å dugge i første omgang. Det løste imidlertid midtbanekrigeren elegant, ved rett og slett å kaste dem. Og han fullførte hele andre omgang uten å bruke beskyttelsesbrillene.

- Det som gledet meg mest på tirsdag var ikke bare seieren og alle scoringene, men også at jeg fikk se Momo Sissoko tilbake på banen. Han hadde trent hele uken med sine spesialbriller, men i løpet av kampen begynte de å dugge, noe som skapte problemer for han. Han bestemte seg for å ta dem av, men ønsket å fortsette å spille, forteller manageren til Liverpool Echo.

- Dette viser bare hvor mye mot denne gutten besitter. Det innebar en viss risiko å spille uten brillene, men Momo er sterk psykisk og han er en vinner. Han vil med tiden bli en av de beste midtbanespillerne i verden, fordi han har så god en mentalitet og besitter et stort talent, spår spanjolen.

- Bare se på hvordan han spilte på tirsdag. Han bidro med viktige taklinger og jobbet steinhardt gjennom hele kampen.

Benitez mener at Sissokos kjappe comeback var viktig med tanke på å vinne denne kvartfinalen, og han slår fast at afrikanerens tilstedeværelse bringer det beste ut av spillerne rundt han. Nå vurderer manageren om han skal beholde Sissoko i lagoppstillingen også i Merseyside-derbyet, eller sette inn den mer erfarne Dietmar Hamann igjen.

- Når vi har Momo, Xabi og Gerrard tilgjengelig, har vi den rette balansen og de rette egenskapene på midtbanen. Vi har energi, fart og kraft, og denne trioen får frem det beste i hverandre. Noen ganger blir du tvunget til å endre på laget, men når disse tre er på banen sammen har du alt du trenger på en midtbane, slår han fast.

Traore får vite skadeomfanget i dag
Liverpool Echo skriver at Djimi Traore først i dag vil finne ut omfanget av kneskaden han pådro seg på St.Andrews. Venstrebacken gjennomgikk en scan i går, da man frykter at leddbåndene i kneet er skadet. Resultatene foreligger altså i løpet av dagen.


Everton fortsatt offensive foran derbyet

Liverpools tette kampprogram den siste uken taler til Evertons fordel før det 203. Merseyside-derby. De blå har som kjent hatt en hel uke å ta seg igjen på etter at de knuste Aston Villa, mens Liverpool har hatt tøffe reiser til både Newcastle og Birmingham i mellomtiden.

Selvtilliten er på topp i den blå troppen, selv etter Liverpools nedstabling av Birmingham og de rødes 15 mål på de tre siste kampene. Men borteformen til Everton er ikke mye å skryte av, og de har bare klart å gjøre 10 mål på 15 kamper på utebane denne sesongen. I tillegg har de sluppet inn dobbelt så mange mål.

Everton-kaptein David Weir tror at Liverpool vil finne ut at Everton blir en tøff nøtt å knekke på lørdag, og i alle fall langt tøffere enn utfordringen de røde fikk på Goodison i romjulen, da scoringer fra Peter Crouch, Steven Gerrard og Djibril Cissé sikret Liverpool en komfortabel seier.

- Vi er inne i en god periode, og har gjort mange mål i de siste kampene. Vi er på opptur nå. Det er fortsatt ting vi må jobbe med, da vi på ingen måte er det perfekte lag ennå. Men det er mye positivt rundt klubben for tiden. Men i et lokalderby betyr ikke formen noe. Disse kampene lever sitt eget liv. Vi går imidlertid til oppgaven med stor selvtillit, slår Weir fast.

- Slik det forrige derbyet utviklet seg, var det bunnivået i sesongen for oss. Men etter dette har vi plukket bra med poeng, og har slått utmerket tilbake. Liverpool vant komfortabelt på Goodison, noe de ikke har gjort i så mange lokaloppgjør. Noen ganger vinner du, noen ganger taper du disse kampene, sier en filosofisk Everton-kaptein.

Dowd dømmer
Phil Dowd er pipeblåser på Anfield lørdag.