Drømmene går i oppfyllelse for Crouch

Da han var gutt drømte Peter Crouch både om å spille i en FA-cupfinale og å spille i et VM. Nå kan begge drømmene gå i oppfyllelse i en og samme sesong. Viktige privatlandskamper for Gonzalez.

Peter Crouch håper å bruke sommeren til fullbyrde guttedrømmen om å spille for England i et VM-sluttspill. Liverpool-spissen har alltid hatt ambisjoner om å spille for sitt land i et verdensmesterskap, akkurat som han også har hatt ambisjoner om å spille i en FA-cupfinale. Sistnevnte drøm gikk i oppfyllelse for en drøy uke siden. Etter å ha spilt og vunnet i Cardiff sist helg, håper nå Crouch å ta ”The Double” når det gjelder sine barndomsdrømmer.

- Som gutt drømte jeg om å spille i et VM. Jeg vet det er en klisjé, men det er sant. Etter å ha spilt i en FA-cupfinale forrige helg, vil det fullbyrde alle mine guttedrømmer i en og samme sesong om jeg slipper til for England i sommer, sier Crouch til britisk presse.

- Jeg flyttet til Liverpool og fikk spille i Champions League og i en FA-cupfinale. Nå reiser jeg til VM med England. Noen ganger er det vanskelig å fatte hva som har skjedd med meg. Jeg tror at jeg i årenes løp har klart å bevise at jeg kan å spille fotball, og at jeg blir sett på som en spiller som kan mer enn å ta imot lange baller i feltet. Jeg har flere strenger å spille på, slår han bestemt fast.

- Jeg har vært mer eller mindre fast inventar hos Liverpool denne sesongen, og noen folk har fått øynene opp for meg. Mange trodde jeg kun var kjøpt inn for å komme inn fra benken. Jeg har klart å forandre en del folks oppfatning av meg.

Speedy” har mye å spille for
Mark Gonzalez mener at han har mer å spille for enn de fleste, når Chile gjester Irland for å spille privatlandskamp onsdag kveld. Chiles resultater kan som kjent få betydning for hvordan vingens arbeidstillatelse blir vurdert av immigrasjonsmyndighetene.

- Det er viktig for meg nå at Chile holder seg inne blant de 70 beste på FIFA-rankingen fremover. Vi skal spille tre kamper i løpet av nær fremtid, og det ville ha vært fint om vi hadde fått noen gode resultater i disse, slik at vi kan fortsette klatringen på FIFA-rankingen. Det kan hjelpe meg til å få arbeidstillatelse, noe som jeg venter veldig på, sier Gonzalez til Sunday Times.

Chile er for tiden plassert som nummer 64 på FIFA-rankingen, og skal ut i landskamper mot Irland, Elfenbenskysten og Sverige i løpet av de neste to ukene. På den gjennomsnittlige rankingen for de to siste årene, som immigrasjonsmyndighetene benytter når de skal avgjøre om spillere skal få arbeidstillatelse, ligger chilenerne for tiden på 73.plass.

Etter to år i Spania har Gonzalez også søkt om spansk statsborgerskap, og det er sendt ny søknad om arbeidstillatelse i England. Av bitter erfaring tar imidlertid chileneren ingenting for gitt når det gjelder byråkratenes avgjørelser.

- Liverpool har prøvd så hardt de har kunnet, men saken ligger ikke i deres hender. Den gode sesongen jeg har hatt i Spania burde hjelpe meg, men disse folkene forstår ikke fotball. Kanskje sier de nei nok en gang. Forhåpentligvis klarer jeg å overbevise disse folkene som tviler på at jeg er i stand til å spille fotball i England.