Dudek fikk ikke beskjed om vrakingen

Landslagssjef Pawel Janas ga aldri beskjed til Jerzy Dudek om at han hadde blitt vraket fra VM-troppen, og Liverpool-keeperen fikk servert nyheten via TV-skjermen.

At landslagssjef Pawel Janas vraket Jerzy Dudek fra VM-troppen har vakt stor oppstandelse i Polen, og supporterne er nærmest i harnisk over at Liverpool-keeperen har blitt utelatt. Det har også vakt oppsikt at den stødige sisteskansen fikk vite at han ikke kom med til VM via TV-skjermen, noe som har gjort Dudek mektig forbannet.

- Jeg ønsker ikke å kommentere denne saken akkurat nå. Det føles fortsatt som en dårlig aprilspøk, sier hovedpersonen selv om saken.

- Jeg har sendt en tekstmelding til trener Janas, hvor jeg gjorde det klart hvor såret jeg er over å få vite om hans avgjørelse via fjernsynet, og ikke få høre det direkte fra han først, legger keeperen til.

Polske fotballfans og sportskommentatorer er samstemte i sin vrede mot trener Janas, og har reagert på nyheten med sjokk. Jerzy Dudek er det nærmeste man kommer en nasjonalhelt i fotball-Polen.

- Enten er vi alle gale, eller så er Janas det, skrev en skuffet supporter i en mail til Gazeta Wyborcza.

- Du er uansvarlig, Mr. Janas, skrev en annen.

Supporternes avsky for Janas sitt uttak blir også reflektert i pressen: ”Janas slapp en bombe – et lag uten Dudek og Frankowski” skrev Gazeta Wyborcza i dag. ”En verden uten Dudek” var overskriften til Rzeczspospolita, mens Super Express gikk rett i strupen på landslagssjefen med overskriften ”Har Janas blitt gal?”. En annen tabloidavis, Fakt, mener at Janas har ”slaktet de største stjernene i polsk fotball”.

Til og med den tidligere polske landslagsspilleren og nåværende visepresident i fotballforbundet, Zbigniew Boniek, var overrasket over troppen som ble presentert, men sa samtidig at tvilen måtte komme Janas til gode.

- Pawel Janas blir sett på som en person som bringer lykke, og en person som vet å analysere situasjonen på en balansert måte. Han har aldri vært redd for å ta risker, uttalte Janas til nyhetsbyrået PAP.