Dudek nekter å spille mer

Etter at Liverpool har satt en prislapp på £3M på Jerzy Dudek, nekter keeperen å spille mer for klubben. Enda en danske til Anfield.

Liverpool skal ha satt en prislapp på £3M på Jerzy Dudek, og det har fått polakken til å tenne på alle pluggene. Nå uttaler keeperen til britiske medier at han nekter å spille en eneste kamp til for de røde.

BBC sitt nettsted skriver at Dudek har bestemt seg for å forlate Liverpool, koste hva det koste vil, etter at han har blitt benket av Rafael Benitez. 32-åringen mener at prisen som Liverpool har satt på han er helt urealistisk, og gjør det umulig for han å finne seg en ny klubb i forkant av VM.

- Min tid i Liverpool har kommet til en ende. Ingenting kan forandre på det nå. Jeg vet ikke hvordan de har kommet fram til en slik absurd sum som £3M. Det er bare tull. Jeg vil ikke spille for denne klubben mer, siteres Dudek.

Helten fra Istanbul har kommet i skyggen av Liverpools nye sikre sisteskanse, Jose Reina, og også Scott Carson ser ut til å ha passert polakken på ranglista til Rafael Benitez.

- Dersom noen kjøper meg for £3M, vil Liverpool ha gjort årets transferkupp. Jeg er tross alt 33 år i mars, uttaler han.

- Jeg ser ikke noe poeng i å ha flere samtaler med Benitez. Det er å kaste bort tiden. Jeg har bestemt meg for å forlate Liverpool uansett hva det måtte koste meg, og jeg kommer ikke til å forandre mening. Benitez gjør bare mine frustrasjoner enda større, legger han til.

- Jeg nektet å spille mot Luton i FA-cupen på lørdag. Dette for å gjøre det klart for Benitez at jeg ikke er interessert i å være klubbens andrekeeper. Hvorfor behandler han meg ikke som en anstendig person ville ha gjort for en gangs skyld, og begynner å opptre på en skikkelig måte, slik jeg har gjort overfor han, raser polakken.

- Dersom Benitez ber meg om å spille en Liverpool-kamp til, vil jeg nekte, avslutter han.

Enda en danske til Liverpool
I kjølvannet av Daniel Agger kommer enda en Brøndby-spiller til Liverpool FC. Det dreier seg om den 15 år gamle keeperen Martin Hansen, som til sommeren slutter seg til klubben på lærlingekontrakt.

- Dette er overveldende for en gutt på 15 år. Det er virkelig stort. Det har liksom ikke gått opp for meg ennå. Men jeg skal begynne å tenke gjennom det nå, uttaler Hansen selv til DR Sporten.

Arsenal og Tottenham var også interesserte i å få fatt i den danske U16-keeperen. Ungdomslandslagsspilleren har vært og prøvespilt for alle de tre engelske toppklubbene, men valgte til slutt altså Liverpool som sin klubb.

- Jeg valgte Liverpool fordi trenerne i klubben var de mest menneskelige, og de som støttet meg mest, sier Hansen.

Keeperen vil forlate Brøndby i juli. Da vil han ha rundet 16 år, og kan spille på lærlingekontrakt i Liverpool fram til han er 17. Deretter vil han bli tilbudt en profesjonell kontrakt med klubben frem til 2009. Hansen vil altså bli gitt tid til å etablere seg på Merseyside, og nå gleder han seg til å bli klubbkamerat med Daniel Agger igjen.

- Det er flott at det blir to dansker i klubben. Det vil gjøre ting lettere, mener Hansen.

Ifølge hans agent, Benny Nielsen, har 15-åringen skrevet under på en lukrativ kontrakt.

- Jeg vil ikke uttale meg om noen beløp, men han har fått en fantastisk kontrakt. Vi hadde gode kort på hånden, ettersom både Tottenham, Arsenal og Liverpool ville ha Martin. Dette har vært fantastisk, sier Nielsen.