Dudek og Liverpool anklaget av FA

FA har også tiltalt LFC og Dudek etter tumultene som oppsto i reservelagskampen mot Everton. Dudek risikerer totalt 4-5 kampers karantene. Sissoko stolt over å spille for Mali.

Tidligere i dag meldte vi at Everton var blitt anklaget av det engelske fotballforbundet for ikke å ha klart å kontrollere sine spillere under mini-derbyet 10.oktober. Nå opplyser FA at anklagen også gjelder Liverpool FC.
Tiltalen kommer som følge av håndgemeng mellom spillere fra begge lag. Jerzy Dudek ble utvist for voldelig oppførsel som en reaksjon på stygt spill fra Victor Anichebe, mens Everton-spilleren kun fikk gult kort.

I tillegg har Dudek blitt tiltalt for upassende oppførsel etter at han skal ha konfrontert dommeren og unnlatt å forlate banen umiddelbart etter utvisningen. Etter det Liverpool.no erfarer risikerer polakken bot, samt ytterligere én til to kampers karantene utover de tre førstelagskampene han allerede må stå over. Det betyr at Dudek står i fare for å miste 4-5 førstelagskamper.

Liverpool FC kan bli bøtelagt £10000, mens Everton kan få det dobbelte fordi de har en betinget dom hengende over seg etter en lignende hendelse i en førstelagskamp mot Middlesbrough.

Begge klubbene og Jerzy Dudek har fram til 1.november å svare på anklagene, og alle har mulighet til å kreve en personlig høring foran disiplinærkomiteen.


Sissoko stolt over å representere Mali
Mohamed Sissoko ble født i nærheten av Rouen i Frankrike, men var uvillig til å vente og se om ”Les Bleus” ønsket hans tjenester etter overgangen fra Auxerre til Valencia i 2003. 21-åringen har siden den gang representert Mali, men på spørsmål fra fransk presse uttaler midtbanespilleren at han hadde likt å spille for VM-finalist Frankrike. Likevel presiserer han at han er mer enn glad for å representere Mali, og målet er VM i 2010.
- Alle ville elske å spille for det franske landslaget, uttaler Sissoko til L’Equipe.

- Men jeg har gjort mitt valg og det er umulig å forandre på det.

- Jeg er stolt over å spille for Mali.

- Med Mahamadou Diarra, Kanoute, Seydou Keita, Djimi Traore, Adama Coulibaly, Kante og Eric Chelle har vi et stort lag, med mulighet for å kvalifisere oss til VM i 2010.

Den energiske midtbanespilleren forklarer også hvordan familien er en motivasjonsfaktor for å lykkes innen fotballen.
- Hver morgen sto min far opp kl. 5 for å gå til fabrikken.

- Å komme vekk fra de forholdene og forbedre mine foreldres liv har alltid vært en tilleggsmotivasjon.

- Det er ikke bare fordi jeg spiller for Liverpool at jeg tror jeg har klart det.

- Fotballen ga meg en mulighet, men jeg har arbeidet hardt for oppnå det. Jeg vil ikke gi opp og ikke fortsette.

Billettinfo Arsenal
Liverpool har blitt tildelt 2954 billetter til kampen mot Arsenal på The Emirates Stadium søndag 12.november kl. 17.00. Sesongkortinnehavere med mer åtte eller flere bortekamper på sitt Fan Card får prioritet. Billettene ksoter £46 for voksne.