Eardley-interessen bekreftes

Oldham Chronicle bekrefter at Liverpool følger høyrebacken Neal Eardley med argusøyne. De røde skal hatt speidere på samtlige kamper tenåringen har spilt det siste året.

Lokalavisen Oldham Chronicle bekrefter nå at Liverpool jakter på den talenfulle høyrebacken Neal Eardley. Avisen skriver at Anfield-klubben har fulgt forsvarsspilleren i flere måneder, og begynte å følge han allerede mens han spilte for juniorlaget til Oldham.

Avisen hevder at Liverpool har sendt speidere til samtlige av Oldhams kamper i Football League Youth Alliance, og har fortsatt å følge 17-åringen siden han brøt gjennom på Lancashire-klubbens seniorlag.

Liverpool skal ha hatt sine fremste talentspeidere til stede på Boundary Park da Oldham beseiret Scunthorpe i helgen, og i Oldham-kretser forventer man nå at de røde kommer med et bud på spilleren i januar.

Eardley har faktisk ikke profesjonell kontrakt med Oldham for øyeblikket, men klubben kommer sannsynligvis til å gi tenåringen en god kontrakt med det aller første for å sikre seg at de får skikkelig betalt dersom Liverpool skulle gjøre alvor av interessen.

Eardley har allerede etablert seg på Wales U21 i en alder av 17 år. Høyrebacken ble født i Llandudno i Wales, men har gått gradene i Oldham gjennom Boundary Park Centre of Excellence, hvor han imponerte med sin hurtighet, årvåkenhet og ballsikkerhet. Han fyller 18 år i november.

Høyrebacken debuterte for Oldhams førstelag i siste ligakamp i fjor, også det mot Scunthorpe, som førsteårs lærling i klubben. Han er nå Athletics' soleklare førstevalg på backrekkas høyreside. Han vil nok en gang være i aksjon for klubbens førstelag i kampen mot Nottingham Forest i morgen kveld.

Selv om han er Oldhams klare førstevalg på høyrebackplassen, står Eardley kun bokført med 4 kamper så langt denne sesongen. Årsaken til dette er at 17-åringen ble utvist i årets første ligakamp mot Tranmere, og måtte deretter stå over de neste tre kampene.