Echo bekrefter Dubai-oppkjøp

Velinformerte Chris Bascombe i Liverpool Echo bekrefter i en eksklusiv nå i ettermiddag at Liverpool FC er i ferd med å bli oppkjøpt av Dubai International Capital.

Liverpool Football Club vil bli tatt over at Dubai International Capital, investeringsselskapet til statseide Dubai Holding. Det spår Chris Bascombe i Liverpool Echo i ettermiddag.

I en eksklusiv i dag skriver Bascombe at verdens femte rikeste mann nå vil ta kontroll over klubben, og at Chelsea-eier Roman Abramovich til sammenligning er for en småfisk å regne.

- Dersom det ikke skjer noe uventet i siste øyeblikk, vil en avtale verdt rundt £400M bli underskrevet i løpet av få uker, skriver Bascombe.

Det vil i så fall bety starten på en helt ny æra for Storbritannias mest suksessrike fotballklubb.

- Overtakelsen vil glede mange supportere, og representerer et bemerkelsesverdig scoop for klubben, for styreformann David Moores og for daglig leder Rick Parry, skriver Bascombe.

Duoen har jobbet lenge og grundig for å sørge for at Liverpool får en gigantisk pengeinnsprøytning.

- De vil nå få pengene de trenger, fra en partner som er riktig fordi denne forstår Liverpools historie og tradisjoner, mener Basc.

Avtalen vil sørge for at Dubai International Capital finansierer bygging av Liverpools nye stadion med plass til 60 000 tilskuere. Anlegget i Stanley Park vil koste £200M. DIC vil også slette klubbens gjeld på £80M, og vil i tillegg sørge for at de røde får rikelig med midler til å utvikle seg både på og utenfor banen.

- Denne avtalen vil medføre at Liverpool igjen er i stand til å konkurrere om fotballens største stjernenavn, skriver Bascombe.

Echo opplyser at Dubai International Capital i dag begynte prosessen med å gjennomgå Anfield-klubbens regnskaper. Klubbens finansielle situasjon vil bli finstudert før noen avtale vil bli signert. Dersom denne prosessen forløper uten problemer, tror lokalavisen at en overtakelse kan skje allerede i slutten av desember eller tidlig på nyåret.

- Klubben kommer ikke til å komme med noen kunngjøring om dette før de føler at tiden er inne. Prosessen med å finne en ny investor synes imidlertid endelig å være over etter samtalene med DIC.

Maktoum-familien som står bak DIC er en av verdens rikeste familier. Sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum er statsminister i de Forente Arabiske Emirater. Hans estimerte formue skal være på 10 milliarder dollars. Bare fire menn i verden kan skilte med mer penger enn han.