Echo spår Carra på midtbanen

Liverpool Echo spår en midtbane bestående av Garcia, Carragher, Gerrard og Pennant i kveld. Benitez holder på sin side kortene tett til brystet.

I hele høst har debatten rast omkring hvor på midtbanen Rafael Benitez bør bruke Steven Gerrard. Før kveldens kamp mot Portsmouth er det imidlertid hvem Rafa kommer til å benytte sentralt på midtbanen sammen med kapteinen som er det store spørsmålet og samtale-emnet.

Chris Bascombe i Liverpool Echo tror at Rafa har prøvd å bløffe både rikspressen og Portsmouth når han på pressekonferansen før kampen dro frem Sami Hyypiä og Daniel Agger som de mest aktuelle kandidatene. Journalisten som følger Liverpool tettest av dem alle, tror nemlig at Jamie Carragher vil få rollen som anker på midtbanen i kveld.

- Kanskje bruker jeg Carra og Sami på midtbanen, og Gerrard som hengende spiss, skal Benitez ha spøkt overfor Bascombe.

Echo opplyser at Xabi Alonso har trent denne uken, men mener at det vil være gambling å kaste innpå spanjolen så raskt etter skaden han pådro seg i kampen mot PSV Eindhoven. Bascombe spår imidlertid at Alonso vil være tilbake på Liverpools midtbane allerede i lørdagens kamp borte mot Wigan.

Echo påpeker at Carragher er den mest naturlige mannen å bruke når tomrommet på midtbanen må fylles mot Portsmouth. Dette fordi han spilte sentral midtbanespiller da han først slo igjennom for Liverpool for ni år siden, samt at han spilte i den posisjonen for England sist sommer.

- Det er ikke enkelt for en spiller å skifte posisjon, men en kar som Carra er taktisk dyktig og vet hva han må gjøre. Det er alltid best å bruke spillerne i deres vante posisjoner, men her forleden dag brukte vi Carra både som høyreback og venstreback i en og samme kamp. Han viste at han taklet det, uttaler Benitez til Echo.

- Vi vet at han kan spille på midtbanen, så jeg får sjekke litt hvordan det gikk da han spilte for England mot Ungarn i sommer. I hele høst har folk pratet om at Gerrard bør bli brukt i midten, og nå er han den eneste skadefrie spilleren vi har i den posisjonen, legger han til.

Liverpool Echo spår ellers at Jermaine Pennant vil bekle høyreflanken i kveld, med Luis Garcia på venstre.