En sjanse for Crouch?

Britiske medier spår at Peter Crouch får starte kveldens kamp mot Galatasaray. Rafa støtter Bellamy. Gerets går for seier. Inamoto skadet. Roque vraket. Luzi på flyttefot.

Britisk presse spekulerer i at det kan være duket for et gjensyn med Peter Crouch i startoppstillingen mot Galatasaray i kveld. Tyrkernes forsvarsrekke, som inkluderer tidligere Liverpool-stopper Rigobert Song, hadde nemlig store problemer med en lignende spillertype i siste ligakamp. De slet nemlig voldsomt med over to meter lange Ersen Martin hos Trabzonspor i helgen. Rafael Benitez lar seg imidlertid ikke rive med av pressespekulasjonene.

- Jeg har ikke sett Galatasarays kamp i helgen ennå. Men jeg vil lese rapportene og se nøye gjennom kampen før laget blir tatt ut, for å se om Peter Crouch vil være et godt valg på topp for oss, uttalte Benitez da han fikk spørsmål om dette på gårsdagens pressekonferanse.

- Jeg har sett fire eller fem kamper med Galatasaray den siste tiden, og de liker å holde på ballen, slå sikre pasninger og støtte mannen som har ballen. Jeg tror de vil prøve på det samme mot oss, så det betyr kanskje ikke så mye hvilke av våre spisser jeg tar ut.

- Galatasaray har mange gode spillere. Teknisk gode karer som kan spille bra fotball. Vi må satse på å spille med høyt tempo, og gjenvinne ballen så fort som mulig, slår manageren fast.

Tror Bellamy snart vil finne nettmaskene
Journalistene stilte også manageren spørsmål omkring Craig Bellamys ”måltørke”. Waliseren har ikke gjort mål på de siste ni kampene han har spilt, etter sin scoring i debuten mot Maccabi Haifa. Benitez uttalte imidlertid at han er godt fornøyd med Bellamys bidrag til at lagmaskinen fungerer.

- Jeg har sagt de samme tingene til Craig som jeg sa til Peter Crouch forrige sesong. Dersom han spiller bra og jobber hardt for laget, så er jeg fornøyd. Jeg er sikker på at han kommer til å score mål snart. Det gjelder alle våre spisser, om vi fortsetter å skape sjanser.

- Craig vet hva hans oppgave er i kampene. Jeg har forklart til han at han til stadighet må gjøre løp, selv om han ikke alltid vil motta ballen. Men da har han uansett skapt rom for sine lagkamerater. Nøkkelordet er samhandling. Det handler om å vinne kampen som lag, ikke enkeltpersoner.

I de siste fire kampene har Benitez foretrukket duoen Kuyt og Bellamy på topp, og dermed har Peter Crouch slitt benken mens Robbie Fowler ikke har figurert i troppen i det hele tatt.

- Vi er i en situasjon der vi har fire spisser, og du kan ikke bruke dem alle samtidig. I de siste kampene har Kuyt og Bellamy spilt på topp, og de har spilt så bra at jeg ikke kunne sette dem ut. Hvem jeg tar ut til å spille avhenger av kampen og turneringen. Alle spissene vil få rikelig med spilletid over en hel sesong.

Gerets tror på suksess
Galatasarays trener, belgiske Erik Gerets, tror ikke hans lag vil bli skremt av atmosfæren på Anfield i kveld. Den tidligere landslagsspilleren anser Anfield som ”hellig grunn” i fotballsammenheng. 54-åringen som vant Europacupen som spiller med PSV Eindhoven i 1988, insisterer på at hans lag ikke har kommet til Merseyside for å spille uavgjort.

- Hadde vi kommet hit kun for å forsvare oss, ville vi garantert ha tapt. Jeg ble nylig feilsitert på at jeg ville være fornøyd med et uavgjort resultat her. Vi spiller mot Liverpool, som vant Champions League for to sesonger siden. Et av de beste lagene i verden. Vi er fullt klar over at dette blir en vanskelig oppgave, og Anfield er en flott arena for fotball. Men vi er vant til å spille foran lidenskapelige fans, så støynivået blir ikke noe problem for oss.

- Vi har kommet hit for å vinne, men mot et så godt lag som Liverpool vil ikke uavgjort være et dårlig resultat. Men ser vi at vi har en sjanse til å ta alle poengene, er det dette vi vil forsøke på. Vi satser på å overraske Liverpool, men jeg skjønner selvsagt at det vil bli vanskelig.

- Dette er en spesiell kamp for jeg. Som spiller ønsket jeg hele min karriere å spille for Liverpool, men det skjedde aldri. Nå er jeg her som trener, og jeg vil nyte øyeblikket. Jeg var her for en uke siden og så Liverpool slå Newcastle, og det var en stor opplevelse, forteller Gerets.

- Engelske fans støtter laget sitt fra start av, og skaper en fin stemning. Galatasaray-fansen er også veldig spesielle, og vil synge hele kampen. Men generelt sett liker jeg atmosfæren i engelsk fotball bedre enn den i Tyrkia. Det er atmosfæren som gjør engelsk fotball så spesiell.

Inamoto ute for Galatasaray
Galatasaray må klare seg uten sin japanske midtbanespiller Junichi Inamoto i kveld. Den tidligere Arsenal-, Fulham- og West Bromwich-spilleren har pådratt seg en kneskade og sitter hjemme i Istanbul. Mye tyder imidlertid på at The Kop får gjensyn med Rigobert Song, og dermed er vel sjansen stor for at ”You only got one Song” vil runge over Anfields tribuner. Midtstopperen kom nylig tilbake fra en hamstring-skade, og er friskmeldt til møtet med klubben han spilte for i perioden 1999-2000. Galatasaray har også tidligere Blackburn-spiss Hakan Sukur i sine rekker.

Ikke plass til Roque
Etter å ha vært involvert i en privatlandskamp for Spania U19 mot Tyrkia den 20.september, kom ikke Miki Roque med i den spanske U19-troppen til firenasjonersturneringen mot Østerrrike, Italia og England i Østerrike i perioden 6. til 12.oktober. I Englands tropp finner vi for øvrig Liverpool-spillerne Paul Anderson og Adam Hammill.

Luzi på flyttefot
Liverpools tidligere reservekeeper Patrice Luzi har flyttet på seg igjen. Etter en sesong i belgiske Excelsior Mouscron har han nå flyttet tvers over landet til Royal Charleroi. Luzi har skrevet under en ettårskontrakt med Charleroi, men har fått inkludert en opsjon på enda ett år om partene skulle være fornøyd med samarbeidet.