Et siste forsøk på å flytte Blackburn-kampen

Etter at Liverpool nå er ute av Champions League gjør klubbledelsen et siste forsøk på å få flyttet bortekampen mot Blackburn.

Det har vakt sterke reaksjoner på Merseyside at Liverpool skal spille på årsdagen for Hillsborough-ulykken. Liverpool FC har nå på nytt bedt fotballmyndightene om å flytte deres bortekamp mot Blackburn til en annen dato enn 15.april. 

Etter at det ble kjent at Liverpool skulle spille på årsdagen for tragedien har mange supportere fordømt klubben i harde ordelag for ikke å ha gjort nok for å få endret kampdato. Akkurat nå pågår det en kampanje som heter ”LFC should never play on 15th of April” på Merseyside, og mange maner til boikott fra bortesupporternes side om oppgjøret på Ewood Park ikke blir flyttet.

Liverpool-ledelsen har hele tiden jobbet for å finne en alternativ dato for å unngå en kollisjon med minnegudstjenesten på Anfield. I en tettpakket terminliste så dette umulig ut, og frem til nå har nødløsningen vært et sent avspark, som har vært  satt til 18.15 norsk tid.

Ettersom Liverpool nå er ute av Champions League, har imidlertid flere datoer blitt frigjort som alternative kampdatoer, og Rick Parry opplyser i ettermiddag at klubben nå jobber opp mot Blackburn og Premier League for å se om noen av disse kan godtas som ny dato for kampen.

- Dette er en sak som vi har vært klar over helt siden sesongstart, og derfor kontaktet vi Hillsborough Families’ Support Group så tidlig som i juni. De sa at de aksepterte at Liverpool en dag igjen måtte spille kamp den 15.april. Vi er imidlertid klar over betydningen denne datoen har for våre supportere. Dessverre var løsningen med et sent avspark det beste vi kunne få til så lenge vi hang med i både i Champions League og FA-cupen. Nå som vi er ute av europacupen kan det imidlertid kanskje la seg gjøre å finne en ny dato som alle parter kan akseptere, sier daglig leder Rick Parry til liverpoolfc.tv.

- Men vi har ikke bare vår egen terminliste å ta hensyn til. Dette er tross alt Blackburns hjemmekamp, og de har således et ord med i laget. Selv på et så sent tidspunkt som dette vil vi forsøke å få flyttet kampen, og vi har allerede vært i kontakt med Premier League og Blackburn Rovers med henstilling om å vurdere saken på nytt, forteller han.