Finnan håper fortsatt på EM-deltakelse

Irland har fått en svært dårlig start på EM-kvalifiseringen med to strake tap, men Steve Finnan har ikke gitt håpet om EM-deltakelse. Turist-trofé til Anfield. Skadefri Friedel.

Steve Finnan har fortsatt tro på at Irland kan kvalifisere seg til EM, selv etter at man røk hele 5-2 for Kypros i helgens kvalifiseringskamp. I morgen venter Tsjekkia hjemme på Lansdowne Road for irene, og nå satser Liverpool-backen på å slå tilbake etter det pinlige nederlaget på Kypros.

Finnan innrømmer at prestasjonen på Middelhavsøya var uakseptabelt svak, men han er fortsatt optimist med tanke på å kvalifisere seg for EM i 2008. Faktum er imidlertid at Irland nå ligger nest sist i gruppa, poengløse etter to kamper.

- Kypros-kampen var en kamp vi burde ha vunnet for å komme i gang, men vi fikk i stedet en stygg ripe i lakken. Vi har tapt våre to første kamper, men det er fortsatt mulig å gå videre fra gruppa. Men da må vi begynne å vinne kamper snart. Vi har ikke råd til mange flere tap nå. Vi har startet kvalifiseringen virkelig svakt, og nå må vi få selvtilliten tilbake i troppen. Vi vet vi står med ryggen mot veggen, og det handler om å opptre solid som lag nå. Tsjekkia er et kvalitetslag, men vi må ta poeng fra dem, konkluderer han.

Den irske troppen kuttet ut treningen søndag, og hadde i stedet et spillermøte for å rense luften. Finnan håper det slår positivt ut i morgen kveld.

- Vi fikk diskutert en del ting, åpent og ærlig. Det som ble sagt forblir innad i troppen. Alle støtter hverandre. Det er tidlig i Steve Stauntons karriere som landslagssjef, og alle må ta ansvar etter tapet mot Kypros. Staunton har fått enormt med kritikk etter dette tapet, men vi må fordele skylden på alle mann. Vi støtter manageren, sier han til liverpoolfc.tv.

Nytt trofé for LFC
Liverpool har sikret seg enda et trofé. Denne gang blir fotballklubben hedret for sitt bidrag for turismen på Merseyside. Tilreisende fotballsupportere legger hvert år igjen millioner av pund i regionen som en direkte følge av sin lidenskap for Liverpool FC. I 2005 hadde klubbens museum hele 116 225 besøkende, og allerede ved utgangen av august i år hadde 91 709 besøkende løst billett for å komme inn på museet.

Manager Rafael Benitez og kaptein Steven Gerrard kunne motta trofeet fra The Mersey Partnership.

- Vi er glade for å kunne motta denne utmerkelsen, som er et synlig bevis på vårt bidrag for turismen i Merseyside-området. Liverpool er en fantastisk by, og vi håper folk trives med tilbudene de møter her, uttaler Liverpools daglige leder Rick Parry til Daily Post.

Glasstrofeet vil nå få sin plass på klubbens museum på Anfield.

Friedel skadefri
Blackburn-keeper Brad Friedel gleder seg til møtet med gamle lagkamerater på lørdag, etter at sisteskansen har ristet av seg en lyskeskade og har blitt erklært som spilleklar. Friedel måtte forlate banen ved pause i Blackburns forrige kamp mot Wigan på grunn av skaden, men amerikaneren har nå altså blitt kvitt smertene.

Nye sjanser for U18 på lørdag
Liverpool U18 får en ny sjanse til å sikre seg sesongens første seier, når de møter Crewe på akademiet i Kirkby kommende lørdag.

- Vi jobber jevnt og trutt mot denne kampen, og vil prøve å vinne mot Crewe. Det er hva vi satser på hver kamp. Vi har ikke spilt dårlig, men har rett og slett ikke evnet å ta vare på sjansene våre, uttaler trener John Owens til Liverpool Daily Post etter åtte strake kamper uten seier.

Owens vil trolig ha den irske midtstopperen Laurence Gaughan tilbake etter en lyskeskade som tvang han av banen i helgens lokaloppgjør mot Everton. Jimmy Ryan er fortsatt to uker unna å være kampklar etter sin kneskade, mens midtstopper Martin Kelly er ute med langtidsskade.