Finnan og Sissoko kan bli hvilt

Rafa vil spare spillere og Daniel Agger er tilbake i troppen, på avslutningen av en fin hjemmesesong. Liverpool fortsatt ikke sikre på å kunne hente Mark Gonzalez til sommeren.

Sterkt lag mot Villa
Chris Bascombe i Liverpool Echo tipper at følgende lag starter mot Aston Villa i ettermiddag:  Reina; Kromkamp, Hyypiä, Carragher; Riise; Gerrard, Hamann, Alonso, Kewell; Fowler, Crouch.

Det vil i så fall bety at Rafa Benitez vil hvile spillere som Steve Finnan og Momo Sissoko, mens Harry Kewell kommer tilbake fra skade.  Echo bekrefter også at danske Daniel Agger er tilbake i troppen etter problemer med blodansamlinger i den ene leggen.

Som tidligere nevnt kan Liverpool i dag tangere rekorden med 35 kamper uten baklengs mot Villa.  Kampen betyr samtidig avslutning på hva som har vært en god sesong på Anfield.  Dersom man holder buret rent betyr det at kun fire lag har scoret til sammen syv mål mot Liverpool i ligaen, på Anfield denne sesongen.  Det er best siden 1978/79.  Skulle man sikre seg tre poeng vil det bety at 48 poeng er sanket på hjemmebane i 2005/06, noe som er personbeste for Liverpool siden kampantallet ble 38 for en sesong.  En seier mot gjestene fra Birmingham vil også bety den tiende strake seieren på rad, noe en må tilbake til oktober 1990 for å finne tilsvarende for Liverpools del.


Ny søknad om Speedy
I dagens Liverpool Echo bekrefter daglig leder Rick Parry at man fortsatt ikke kan føle seg sikre på at Mark Gonzalez blir spilleklar innen neste sesong.  Liverpool har allerede fått to avslag på søknad om arbeidstillatelse for den 21-årige vingen fra Chile, og han har siden januar vært utlånt til Real Sociedad.

Hos Sociedad har ”Speedy” imponert, og Parry mener at man vil stille langt sterkere med en ny søknad:  - Vi har mer tro på at vi vil lykkes nå enn for et år siden, og en ny søknad vil bli sendt inn til departementet.  Denne vil så bli vurdert til sommeren.  Mark Gonzalez har prestert meget bra i høyt profilerte kamper denne sesongen for Real Sociedad, og vi har en sterkere sak enn da han nettopp hadde gjennomført en kneoperasjon.

Saken vil etter hvert bli sendt til et panel som vil se om Gonzalez oppfyller de nødvendige kriteriene for å kunne spille i Premier League.  Vingen vil også kunne søke om et europeisk pass etter å ha spilt fotball i Europa i to år til sommeren, men på Anfield forventer en at denne prosessen vil ta lenger tid enn søknaden om arbeidstillatelse.