Finnan sliter med lyskeskade

Steve Finnan sliter med en lyskeskade i forkant av Irlands privatlandskamp mot Chile og Mark Gonzalez. Hyypiä ikke med for Finland. Gerrard slutter seg til VM-troppen i morgen.

Steve Finnan håper å spille i Irlands privatlandskamp mot Chile på Landsdowne Road kommende onsdag, trass i at han har slitt med en lyskeskade etter FA-cupfinalen. 30-åringen måtte trekke seg fra Irlands siste landskamp, mot Sverige i mars, på grunn av en nakkeskade. Nå ønsker han å overbevise den nye manageren, Steve Staunton, om at han fortjener å være irenes førstevalg på høyrebacken.

Irene befinner seg nå på en firedagers treningsleir i Algarve i Portugal, og Finnan har tatt del i denne.

- Jeg har ikke presset meg selv for mye på denne treningsleiren, ettersom jeg ønsker å gi meg selv en sjanse til å bli skadefri til onsdagens kamp, forklarte Finnan til pressen i Portugal.

- Etter at jeg mistet Sverige-kampen ønsker jeg å spille denne privatlandskampen mot Chile for å vise Steve hva jeg kan utrette. Jeg har fått kontinuerlig behandling for lyskeskaden av de irske fysioterapeutene, og forhåpentligvis responderer skaden på behandlingen.

Finnan vil spille sin 39.landskamp for Irland om han blir skadefri og får spille.

- Jeg ønsker ikke å løpe noen risiko med skaden, og jeg kommer ikke til å spille mot Chile dersom jeg kjenner smerter. Da vil jeg isteden hvile lysken slik at jeg er klar for preseason med Liverpool og Irlands privatlandskamp mot Nederland i august.

Etter en sesong som har vært ekstra lang for Liverpools spillere, ser Steve Finnan frem til sommeferien. Men samtidig er iren spent på hva neste sesong vil bringe.

- Det var viktig at vi vant FA-cupen når vi ikke klarte å gå til topps i ligaen. Vi er fornøyd med å ha kuttet avstanden til Chelsea, men det betyr fortsatt alt for spillerne og supporterne å vinne et trofé. Nå må vi forberede oss skikkelig til neste sesong, slik at vi kan utfordre Chelsea.

Finnan innrømmer overfor pressen at han var helt utslitt etter årets sesong, der de røde har spilt 62 kamper over 10 måneder. Høyrebacken har vært en av Liverpools mest stabile spillere over denne perioden, og har så absolutt gjort sitt til at de røde kunne sette et nytt trofé i premieskapet på Anfield.

- Våre supportere har nok lagt merke til alle trofeene vi har sanket de siste årene, og nå er jeg sikker på at de ønsker seg Premier League-tittelen. Slik føler vi spillere det også. Vi har lagt en lang sesong bak oss, og vi ser nå frem til ferien. Men samtidig er jeg spent på hva neste sesong vil bringe. Jeg føler meg trygg på at vi kan gjøre det bra i ligaen, uttaler Finnan.

- Jeg var virkelig utslitt på tampen av cupfinalen, og jeg er faktisk ikke sikker på at jeg hadde maktet å ta et straffespark om jeg hadde blitt plukket ut til straffespark-konkurransen. Som fotballspiller setter du alltid pris på sommeren, der du kan lade batteriene før alvoret starter i juli igjen. Da vil vi alle være fokuserte på å vinne ligaen. Vi hadde en god sesong nå, når man ser på alle poengene vi plukket. Vi har satt standarden for oss selv med tanke på neste år.

- Før vi samles igjen har forhåpentligvis noen av våre gutter gått hen å vunnet VM. Det ville ha vært storartet for dem, og jeg ønsker dem alle lykke til.

Finnan forventer at Rafael Benitez skal gjøre nye innkjøp i sommer, og kanskje også en ny høyreback. Men iren frykter likevel ikke økt konkurranse om plassen på laget, og akter å ta en slik utfordring på strak arm.

- Jeg spilte 52 kamper for Liverpool denne sesongen, og ingen hadde nok forutsett den dramatiske avslutningen med FA-cupfinalen. På sett og vis var det et større comeback enn det i Istanbul, ettersom vi gjorde mål bare et par minutter før ordinær tid var omme, på et tidspunkt der mange av våre spillere var trøtte og vi virket slått. Det var en følelsesladet kamp.

- Man trenger 20-22 spillere for å håndtere det høye antall kamper vi spiller, og jeg er sikker på at manageren tenker på å styrke stallen i sommer. Vi plukket bra med poeng denne sesongen, men gjorde det ikke så bra i de store kampene mot Chelsea og Manchester United i ligaen. Jeg tror det kommer flere spillere inn som gjør at vi står styrket i konkurransen med disse lagene.

Finnan fikk ikke mange sjanser på høyrebacken under forrige Irland-manager, Brian Kerr. Nå håper han at den nye sjefen, Steve Staunton, heller benytter han som back enn som flankespiller på midtbanen også for landslaget.

- Det er litt tidlig å si hvordan den nye manageren vil gjøre det, men Steve Staunton har hatt en god start som sjef for Irland.

Iren har 2 år igjen av kontrakten med Liverpool, og i en alder av 30 år ønsker han å fortsette karrieren på Anfield.

- Jeg er fornøyd med tingenes tilstand i Liverpool, og jeg ønsker å fortsette i klubben og forhåpentligvis vinne flere trofeer. Du ønsker å vinne så mye som mulig, slik at du har noe å se tilbake på når du er ferdig med fotballkarrieren. Jeg ønsker meg et komplett medaljesett, og det innebærer at vi må vinne ligaen.

Irenes treningsleir avsluttes altså med en privatlandskamp mot Chile på onsdag. Der håper Finnan å imponere Staunton foran EM-kvalifiseringen, der Irland starter med kamp mot Tyskland til neste sesong. Det betinger imidlertid at Liverpool-spilleren klarer å riste av seg den nevnte lyskeskaden han har slitt med i etterkant av cupfinalen.

Gonzalez uttatt til landskamper
I den ovenfor nevnte privatlandskampen mellom Irland og Chile 24.mai vil Steve Finnan, om han spiller, møte en fremtidig lagkamerat i Mark Gonzalez. Lynvingen er nemlig tatt med i den chilenske troppen i privatlandskampene mot  Irland,  Elfenbenskysten (30.juni) og Sverige (2.juni).

Hyypiä ikke i troppen
Sami Hyypiä kan ta sommerferie, ettersom han ikke ble tatt med i den finske landslagstroppen til privatlandskampen mot Sverige kommende torsdag (25.mai).

Gerrard slutter seg til England-troppen
Englands VM-tropp har vært samlet til en treningsleir i Algarve den siste uken. I morgen slutter Steven Gerrard seg til denne troppen. Liverpool-kapteinen har fått litt ekstra fri etter en lang sesong hvor han har spilt 57 kamper for sin klubb.