Flankespillere skadet

Både Liverpool og Chelsea mangler alternativer på kantene foran søndagens storkamp. Rafael Benitez bekymret over at Salif Diao ikke kommer i salgsvinduet.

Joe Cole ute for Chelsea
Chelsea har stort sett benyttet en ”trang” midtbane under sesongens første kamper, og det at Joe Cole kjente smerter i kneet under oppvarming i tirsdagens kamp mot Werder Bremen vil ventelig medføre at manager José Mourinho heller ikke benytter vingspillere mot Liverpool på søndag.  Arjen Robben sliter nemlig også med en skade bak i leggen, mens Shaun Wright-Phillips sjelden blir benyttet fra start.

Dermed kan det gå mot en midtbanekvartett med Makelele, Essien, Ballack og Lampard, med Sjevtsjenko og Drogba på topp.  Trolig vil Rafael Benitez ha dette i minnet da man skal prøve å vinne midtbanekrigen og det ligger an til at Momo Sissoko, Xabi Alonso og Steven Gerrard tar tre av plassene på midten.  På venstresiden er alternativene redusert med John Arne Riise ute i minst en uke til og Harry Kewell ikke tilgjengelig på ubestemt tid.

Diao uten kamper
Rafael Benitez antyder at Salif Diao burde konsentrere seg om å få spille fotball heller enn å innkassere lønn kun ved å gjennomføre daglige økter på Melwood.  Det er ingen hemmelighet at Rafa og Liverpool ønsker den store afrikaneren vekk fra klubben, men hans betydelige inntekter hos de røde gjør det vanskelig å få solgt ham.  Det syntes som om Salif var på vei til nyopprykkede Recreativo i Spania, men spillerens økonomiske krav skal ha veltet overgangen i 12. time.  Langt vekk fra førstelagstroppen, og med et ungt reservelag som spiller få kamper, gjør det at det kan bli vanskelig å få solgt Salif Diao også i januarvinduet.

- Jeg snakket med Recreativo og at var nesten avgjort, men så forandret det seg i siste minutt.  Noen ganger kan det avhenge av folkene rundt spilleren, og at de får gode råd eller dårlige råd fra dårlige rådgivere.  I dette tilfellet vil jeg si at det viktigste for spilleren er å få spille.  Hvis du ikke kan spille kan du heller ikke få vist hva du duger til, er den klare hentydningen fra Benitez om at Diao burde finne seg en annen arbeidsgiver.

- Han er frisk, han trener normalt og det er ingen problemer.  Han er en god proff som trener hver dag, men uten kamper vil ikke andre lag kunne se det.  Vi vil se på hvordan vi kan benytte Salif og det er en mulighet for at han kan spille for reservene.  Men vi har unge spillere på reservelaget, og dersom det er et valg mellom å bruke unge eller eldre spillere vil jeg si til Gary (Ablett) at han skal benytte unge spillere.