Flere spanske klubber vil ha Gonzalez

Flere spanske klubber ønsker å kjøpe Mark Gonzalez fra Liverpool, men det vil ikke Rafael Benitez høre snakk om. Gary Neville raser mot FA etter å ha tapt jubel-anke.

Rafael Benitez skal de siste dagene ha avfeid flere forsøk fra spanske klubber på å sikre seg Mark Gonzalez for neste sesong. Den utlånte Liverpool-vingen har som kjent storspilt for Real Sociedad i påvente av sin arbeidstillatelse i England, der han har gjort fem mål på 13 kamper, og dette har fanget interessen til flere klubber i La Liga.

Benitez er imidlertid ikke interessert i å tjene raske penger på en spiller som ennå ikke har spilt for klubben. Liverpool betalte Albacete £4M for lynvingen sist sommer, og manageren ønsker nå mer enn noe annet at spilleren kommer i spill på Anfield fra sommeren av.

Klubbene som ønsker å kjøpe eller låne Gonzalez fra Liverpool skal være Real Zaragoza, Deportivo La Coruna og Real Betis, i tillegg til Real Sociedad som chileneren har spilt for denne våren. Samtlige skal ha forhørt seg om spilleren er tilgjengelig for neste sesong. Liverpool skal ha svart at de håper at spilleren enten får spansk pass eller arbeidstillatelse i England, og at de derfor ikke akter å la han gå.

- Tre eller fire spanske klubber har forhørt seg om Gonzalez. Jeg var i Madrid i forrige uke, og da mottok jeg to-tre telefonsamtaler angående Mark. Klubbene ønsker å kjøpe eller låne han, alt etter størrelsen på klubbene som kontaktet meg. Men vi er helt klare på at vi ønsker å bruke spilleren selv neste sesong, uttaler Benitez om den saken.

- Gonzalez har spilt virkelig bra mot de gode lagene i Spania, og manageren til Sociedad har snakket meget varmt om spilleren. Den ene som ringte meg var sågar en klubbformann. Ut fra tilbudene som kom inn kunne vi faktisk ha gjort profitt på spilleren. Men vi tenker ikke på å selge. Immigrasjonsmyndighetene bør ikke sette flere spørsmålstegn ved denne spillerens kvalitet nå, da han har gjort det svært bra i La Liga og har scoret mål. Når vi bestemte oss for å kjøpe han var han skadet, men vi visste hvor god spilleren var. Vi mente han ville være en god tilvekst for oss, da vi trengte en venstreving med fart og kvalitet. Han har bevist at han besitter dette i Spania nå.

- Real Sociedad lå i bunnen av tabellen da han reiste dit, og nå har han gjort fem mål på 13 kamper for dem. Det er ikke enkelt. Det viser hvor karaktersterk han er, da det involverer mye press å spille for et bunnlag. Han er en ung spiller som har vist hvor stort talent han besitter.

Neville raser mot FA
Manchester Uniteds Gary Neville raser mot det engelske fotballforbundet etter at han ikke fikk medhold i sin anke angående boten han ble ilagt for provoserende feiring foran Liverpool-supporterne på Old Trafford i januar. United-backen mente at saken burde ha blitt henlagt fordi FA ikke klarte å holde tidsfristene de selv hadde satt.

- Jeg reiste personlig til London, men det var bortkastet tid. FA klarte ikke å behandle saken innen tidsfristen, men bestemte likevel at høringen skulle fortsette som normalt. Det synes jeg setter en farlig presedens, uttaler en forbannet Neville til Times.