Fokus på de unge

Liverpools talenter vil for en kort stund stjele rampelyset i kveld. Rafa Benitez vil imidlertid bruke i hovedsak seniorspillere fra start i Istanbul. Peltier og Guthrie kan starte.

Liverpool og Rafa Benitez har tatt med seks unggutter til gjensynet med Ataturk Stadion i kveld, i en kamp mot Galatasaray som ikke vil ha noen betydning på sluttstillingen i gruppe C.  Manageren insisterer imidlertid at gjestene fra Merseyside ønsker å vinne kampen, og at tenåringene må finne seg i å sitte på benken.

Det gjelder nok imidlertid ikke alle av Danny Guthrie, Lee Peltier, Stephen Darby, Paul Anderson, Mike Roque (bildet) og David Martin.  Lee Peltier er forventet å starte på høyrebacken, etter at Steve Finnan blir hvilt og ikke har reist til Tyrkia, mens Danny Guthrie kan få sin første kamp fra start på en skadeforfulgt midtbane hvor kapteinen Steven Gerrard også er blitt hjemme.  Guthrie kan få en mulighet sentralt ved siden av Xabi Alonso, som var tilbake etter skade mot Wigan og er blitt med til Istanbul.  Keeper David Martin vil være reserve for Jerzy Dudek, mens de allsidige forsvarerne Stephen Derby og Miki Roque, og flankespilleren/spissen Paul Anderson, ventes å være blant syv reserver.

Juniortrener John Owens er naturlig nok glad for at noen av hans tidligere elever nå får en mulighet til å vise seg fram blant de beste.

- Det er flott at de får en sjanse på førstelaget, sier Owens.  – Vi vet at standarden er høy og at det er veldig vanskelig å få fram lokale spillere.  Det er mer vanskelig enn for 10 år siden.

- Det eneste du kan forlange er imidlertid at manageren gir dem en sjanse, og vi er henrykte over at det er nettopp det Rafa gjør.  Vi har sett at guttene har kommet inn i Carling Cup og gjort det bra og vi håper det samme vil skje når de får muligheten i Europa.

- Tirsdag vil bli en stor kveld for dem.  De har hatt den utrolige følelsen av å spille på Anfield, men å bli involvert i Champions League vil bli et enda større løft.  Å spille borte mot et lag som Galatasaray er ikke lett for noe lag, og det vil bli en utrolig atmosfære å håndtere.  Jeg er rimelig sikker på at de vil greie det og gjøre det bra.

- Vi visste at Danny var en god spiller og at han spilte bra for reservene, svarer Rafael Benitez på spørsmål om Danny Guthrie.  – Jeg synes han har blitt bedre denne sesongen.  Han jobbet hardt i fjor, men nå har han mer erfaring og du ser at han har større selvtillit.

- Av og til behøver unge spillere tid, de trenger å modnes, forstå spillet og hva manageren forlanger av dem.

- Han må bli fortalt hva han skal gjøre for vårt lag, for vår taktikk.  Jeg fortalte ham (mot Wigan) at han skulle holde sin posisjon, å angripe mot dem men ikke med en gang og at han måtte være disiplinert.  Han var litt nervøs, men du kunne se at han var en spiller med kvaliteter.

John Owens fortsetter å fortelle om de spillerne som har vært på akademiet.

- Danny er fra Telford og fulgte Manchester United til han var 15!, forteller treneren.  – De besluttet å ikke beholde ham, og vi benyttet sjansen til å få ham hit.  Lee Peltier er imidlertid fra Aigburth, og holder med Liverpool.

- Det er også bra at de andre guttene blir involvert.  Det er en ting å sitte på benken, men noe annet å komme innpå å gjøre sin debut.  Jo flere som får sjansen, jo bedre.  Vi håper også at en spiller som Stephen Darby kan få en mulighet.  Adam Hammill, som har gjort det bra på reservelaget, håper vi også kan bli involvert i løpet av denne sesongen.

- Vi må bare være tålmodige og håpe at de viser hva de kan når de får muligheten.

Kveldens lag kan bli noe slikt:  Dudek; Peltier, Carragher, Paletta, Riise; Pennant, Alonso, Guthrie, Garcia; Bellamy, Fowler.  Reserver: Martin, Agger, Darby, Roque, Anderson, Crouch, Kuyt.