Fokus på juniorfinale

Direktør Steve Heighway og trener John Owens ser fram til stor kveld på Anfield for Liverpools juniorlag. Finalen mot Manchester City sendes på Sky Sports.

1963, 1972, 1996 og 2006.  Liverpool er klar for sin fjerde nasjonale juniorfinale.  Sjefen på klubbens ungdomsakademi, Steve Heighway, kan koste på seg et smil etter en god del kritikk de siste årene.  Resultatene har ikke stått i stil med hva en bør forvente fra en klubb på Liverpools størrelse, og siden Steven Gerrard er det bare Stephen Warnock som har vært i nærheten av å etablere seg på førstelaget til de helrøde.

Med en blanding av lokale spillere, samt talenter som staben til Rafa Benitez har hentet inn fra øvrig engelsk fotball og Spania, står man imidlertid nå foran en finale mot Manchester City.  Heighway håper først og fremst på at det skal bidra til at man igjen kan produsere spillere som er gode nok på et nivå som blir stadig høyere.

- Juniorcupen kan være et bra barometer for det arbeidet du gjør, men det har aldri vært noe spesielt mål hos Liverpool, sier Steve Heighway.  – Når du deltar og avanserer et det en spennende avledning, men vår filosofi er at vi fokuserer på spillere og ikke på lag.  Vårt arbeid er når alt kommer til alt å produsere spillere.

- Det er noen spesielle talenter i vår gruppe, men standarden er nå så høy i et mer globalt spill at det er stadig vanskeligere for dem å bli profesjonelle på det høyeste nivå.  De må bli så mye bedre enn hva som var vanlig, bare for å ha sjanse, og siden må de selvfølgelig ta vare på den sjansen.

- Det blir gjort mye godt arbeid både på akademiet her og andre steder i England.  Den tekniske standarden på spillere på akademier i dette landet har blitt forbedret til det ugjenkjennelige.  Hva vi ikke vet er hvor mange muligheter de vil få på et førstelag, men manageren her (Rafael Benitez) liker tanken på at vi har en lokal kjerne på laget, og jeg kan si at mange av de guttene vi får frem har en virkelig sjanse til å kunne slå igjennom.

-----------------

Trener for U18, John Owens, håper at støtten på Anfield blir mer synlig når man forventer atskillige tusen til hjemmekampen.

- Responsen fra fansen i de tidligere rundene har vært noe skuffende med bare en håndfull supportere i tillegg til familie og venner av spillerne, mener Owens.  – Men vi vil håpe at det faktum at vi er i finalen vil sørge for at flere vil komme å støtte oss, siden det utgjør en forskjell.  Du kan bare spørre spillerne om det. 

- Nede i Southampton hadde vi en liten gruppe supportere som spesielt hjalp oss i ekstraomgangene da vi fikk det vanskelig.  Det er forbløffende hvilken lyde bare noen få kan lage.

- Det sier seg selv at vi ønsker å spille bra, vinne kampen, og bli cupmestere.  Du ønsker å vinne og bli historiske, men vi vil også ønske å være det beste laget og spille god fotball, fortsetter John Owens.

- Manchester City har to store angripere som er veldig farlige.  De er raske og gode med ballen, men vanligvis blir det gode og tette kamper mot juniorlagene til Manchester City.  Vi kjenner dem godt og vil ikke ta lett på det.  Alle lag som kommer så langt i en cupturneringen fortjener din respekt.

Stephen Derby og Charlie Barnett er klare igjen etter skader, og Paul Anderson og Adam Hammill er tilgjengelige etter å ha fått smeller i mandagens reservelagskamp.

Liverpools tropp:  Roberts, Darby, Threlfall, Hobbs, Antwi, Barnett, Barratt, Flynn, Roque, Lindfield, Nardiello, Anderson, Ryan, Hammill, Parsonage, Mimms, Burns, Spearing.

Avspark er kl 20.30, og kampen blir oppdatert kontinuerlig her på liverpool.no.  Finalen sendes også direkte på Sky Sports 3.