Første semifinale for juniorene

Liverpools juniorlag spiller den første av to semifinaler mot Southampton i FA Youth Cup i kveld. Luisao linkes, og Simao kan fortsatt være aktuell.

Liverpools juniorlag skal i kveld ut i første semifinale i FA Youth Cup. Motstander på Anfield er fjorårets finalist Southampton. Det skremmer imidlertid ikke de røde, som beseiret de regjerende mestrene Ipswich på veien til semifinalen. Kveldens kamp har avspark klokken 20.30 norsk tid.

Liverpool har kun vært i finalen i juniorcupen tre ganger tidligere, og bare en gang har de røde vunnet turneringen. Klarer John Owens sitt mannskap brasene over to kamper mot Southampton venter Manchester City eller Newcastle i finalen.

Guttene fra Merseyside går til verket mot Saints stinne av selvtillit, etter å ha danket ut Burnley med 3-0 og Carlisle med 6-0 i de to foregående rundene i turneringen.

- Vi må prøve å spille vårt eget spill. Vi har ingen tung taktisk plan før kampen. Vi satser ikke på å ta ledelsen og deretter forsvare oss for å holde nullen. Vi vil bare prøve å spille vårt vanlige spill. Jeg antar kampen blir omtrent som den mot Ipswich. De var en tøff motstander og Dave Roberts i mål gjorde en kjempekamp for oss. Jeg husker spesielt to redninger. Det var veldig jevnt, og det vil det trolig bli i denne kampen også. Vi har studert Southampton, og de har et veldig godt lag, konstaterer trener Owens i forkant av oppgjøret.

Juniorene står bokført med tre seire på Anfield så langt i turneringen, og de røde håper nå på nummer fire.

- Noen ganger kan Anfield inspirere så vel våre egne gutter som motstanderne. Det blir en stor kamp, men ikke annerledes enn de andre kampene vi har spilt her i denne turneringen. Det er flere ting som gjør juniorcupen så spesiell. Ikke minst at kampene går om kvelden i flomlys, og at vi spiller på Anfield med et større publikum tilstede enn til vanlig, sier Owens.

- Guttene må få nyte øyeblikket, men må også være i stand til å blokkere alt dette ute så snart kampen begynner. De må yte sitt beste både som individualister og som lag. I tillegg krysser vi fingrene for litt flaks, slik at vi kan få et godt resultat, legger han til.

Den ene gangen Liverpool vant juniorcupen, for ti år siden, hadde de Michael Owen som sin store stjernespiller og toppscorer. Uten sammenligning for øvrig, har Craig Lindfield gjort fem mål på de to siste kampene i årets turnering. I tillegg har Paul Anderson (bildet) imponert stort, og ble faktisk belønnet for det med en plass på benken i Champions League-kampen mot Benfica på onsdag.

Besian Idrizaj må stå over kveldens kamp på grunn av en brukket tå, men Miki Roque har en liten sjanse til bli spilleklar etter sin hamstringskade.

Andre kamp i denne semifinalen spilles på St Mary’s Stadium i Southampton om en uke.

The Kop vil være åpent for publikum i kveld, og det koster £4 for voksne og £2 for barn å komme inn.

Liverpools tropp: Roberts, Darby, Threlfall, Hobbs, Antwi, Smith, Anderson, Barnett, Nardiello, Lindfield, Flynn, Hammill, Frayne, Parsonage, Barratt, Mimms, Ryan, Roque.

Luisao linkes
Sky Sports sitt nettsted linker i dag Liverpool med Benficas brasilianske midtstopper Luisao. Brassen imponerte i de to kampene mot de røde i Champions League, og gjorde sågar vinnermålet i Lisboa.

- Luisao er en utmerket og interessant spiller, men vi har ingen problemer i midtforsvaret etter kjøpene av Palletta og Agger. Vi er en profesjonell klubb, og snakker alltid med klubben først om vi er interessert i spillere. Og Benfica er en klubb vi respekterer, sier Liverpools daglige leder Rick Parry i en kommentar til disse ryktene.

Sky Sports bemerker også at Parry ikke utelukket et nytt forsøk på å kjøpe onsdagens målscorer, vingen Simao Sabrosa.

- At Simao scoret var ironisk, fordi spilleren var nær ved å skrive under for oss, og nå sørget han for at vi ble utslått med sin scoring. Vi kan komme til å snakke med Benfica igjen om saken etter at sesongen er over, siteres Parry.