Forvirring omkring CL-snarvei

Det medfører trolig ikke riktighet at Liverpool kan få direkte innpass i gruppespillet i CL på bekostning av Olympiakos, etter at FIFA har suspendert Hellas fra internasjonal fotball.

Nettstedet anfield-online slo sent i går kveld opp at Liverpool kan ta plassen til Olympiakos i gruppespillet i Champions League, etter at Hellas ble suspendert fra internasjonal fotball på ubestemt tid i går. Dette medfører trolig ikke riktighet.

FIFA har suspendert europamestrene Hellas og alle greske klubblag fra internasjonal fotball fordi den greske regjeringen har blandet seg inn i sporten på nasjonalt nivå. FIFA mener at det greske fotballforbundet dermed har brutt regelverket som tilsier at de enkelte lands fotballforbund skal være uavhengige i forhold til landets politiske ledelse. Dette betyr i klartekst at greske fotballklubber, dets ledere og dommere er utestengt fra alle euroepeiske klubbturneringer. Det samme gjelder for landslaget. Suspensjonen vil gjelde med umiddelbar virkning og frem til FIFA opphever den, heter det i en uttalelse fra FIFA.

Greske fotballtopper skal nå arbeide hardt i kulissene for å få opphevet denne sanksjonen.

Anfield-online konkluderte med at Liverpool er det laget i kvalifiseringen til Champions League som er høyest ranket, og ergo ville de ta plassen til Olympiakos i gruppespillet dersom suspensjonen ikke blir opphevet.

Liverpool.no har imidlertid sett nærmere på saken, og vår konklusjon er at dette ikke medfører riktighet. Inter er det laget i kvalifiseringen som er høyest ranket, men ut i fra våre undersøkelser er dette fullstendig uten betydning, da Champions League-regelverket ikke tillater noen nasjon å ha med tre lag i gruppespillet på et slikt grunnlag.

Vi konkluderer således med at Liverpool IKKE vil kunne få noen ”snarvei” inn i gruppespillet i Champions League som en følge av FIFAS sanksjoner mot Hellas, slik vi siterte anfield-online på her på siden i morgentimene.

Dersom FIFA opprettholder suspensjonen vil trolig følgende skje: Mesterne fra nasjon nr. 11, 12 og 13 (Galatasaray, Slovan Liberec og CSKA Moskva) vil trolig få direkteplassser i gruppespillet.  

Opprinnelig var 16 klubber direktekvalifisert for gruppespillet, 18 direkte inn i 3.kval.runde, 14 til 3.kval.runde fra 2.kval.runde. Hellas mister 1 klubb i gruppespillet og 1 klubb i 3.kval.runde. Man får da: 15 klubber direktekvalifisert for gruppespillet, 17 direkte inn i 3.kval.runde, 14 til 3.kval.runde fra 2.kval.runde. UEFA må da justere til: 18 klubber direktekvalifsert for gruppepspillet, 14 direkte inn i 3.kval.runde, 14 til 3.kval.runde fra 2.kval.runde. Trekningen for 1. og 2. kval.runde er allerede foretatt!

(Research: Frank H. Larsen)

Andys viser treningskampene
En gledelig melding til de bosatt i Oslo-området som ikke har e-season ticket hos liverpoolfc.tv. Andys Pub kommer til å vise de to preseason-kampene mot Wrexham og Crewe live. Puben har også den tyske kanalen DSF, og kommer ergo også til å vise treningskampen mot tyske Mainz på sine skjermer.