Fowler lever fortsatt i uvisse

Etter å ha gjort sitt fjerde mål på fem kamper, vet Robbie Fowler fortsatt ikke om han er nærmere noen ny kontrakt med Liverpool. Mark Hughes var rasende etter at Fowlers scoring ikke ble annulert.

Robbie Fowler gjorde sitt fjerde mål på fem kamper mot Blackburn i går, uten at det ser ut til å sette fart i prosessen med hans uavklarte kontraktssituasjon. Det er tydelig at manager Benitez er sterkt i tvil om han skal gi scouseren en ny kontrakt, når han uttaler at han trenger mer tid til å analysere situasjonen. Hovedpersonen selv føler seg imidlertid i bra form.

- Jeg føler meg i fin form for øyeblikket. Jeg har ikke spilt mange hele kamper, men det er manageren som må avgjøre om jeg skal byttes ut eller ikke. Jeg mener at jeg skulle ha klart å fullføre 90 minutter, men jeg respekterer at manageren bytter meg ut. Dersom han mener at jeg ikke er i så god fysisk form som han krever, er det greit, sier han.

- Jeg er ikke sikker på hva som skjedde med Cissé. Jeg gikk bare for å få ballen tilbake fra Morientes. Cissé var trolig offsideplassert, men så er spørsmålet om han var aktivt med i spillet. Heldigvis var jeg på rett sted til rett tid, uttaler goalgetteren om den kontroversielle scoringen.

Fowler erkjenner at han bare må gå ut på banen og fortsette å gjøre sitt beste for å vinne en ny kontrakt. At han ble matchvinner i andre kamp på rad vil utvilsomt hjelpe hans sak.

- Jeg må bare fortsette å spille så godt jeg kan. Jeg vet like lite om hva som vil skje som alle andre, avslutter han.

- Jeg har fortsatt ikke tatt noen avgjørelse omkring Fowlers fremtid. Det vil være vanskelig for meg å ikke fornye kontrakten hans, men han vil forstå det. Gir jeg han en ny kontrakt er det bra for meg, Fowler selv og for supporterne, uttalte Benitez kryptisk etter kampen i går.

- Jeg har det ikke travelt med å ta denne avgjørelsen, men fortsetter Fowler å score mål vil det til slutt bli en lett avgjørelse. Jo flere mål han gjør, jo større er sjansen for at han forblir i klubben, la han til.

Fowler har nå tre kamper på seg til å gjøre disse målene, og bevise at han duger også i fremtiden. Han får nemlig ikke spille cupsemifinalen mot Chelsea til helgen, da han har spilt FA-cup for Manchester City denne sesongen.

- Det er ikke noe problem at kontraktsituasjonen ikke er avklart. Fowler jobber hardt fordi han er en god proff og elsker Liverpool, slår Benitez fast.

Hughes mente at scoringen burde vært annulert
Blackburn-manager Mark Hughes var ikke særlig fornøyd med at vinnermålet til Robbie Fowler ble godkjent. Han mente at Djibril Cissé åpenbart hadde vært involvert i spillet i forkant av målet, og at linjemann Barry Sygmuta dermed burde ha vinket for offside.

- Linjemannen sa at Cissé ikke var involvert i spillet fordi han ikke var borti ballen. Hvordan kan han vite det når han er 40 meter borte fra situasjone? Han kan ikke ta den avgjørelsen. Etter mitt syn var dette en klar offside fordi Cissé er involvert i spillet, raste Hughes.

- Når situasjonen oppstår gjør Cissé en bevegelse i retning ballen. Og han er i klar offsideposisjon. Selv om han ikke er borti ballen, er han da etter min mening involvert i spillet. Regelverket må bli klarere. Dette er en gråsone, og det er vanskelig å forstå de mange ulike tolkningene av denne regelen.

Hughes fikk da også støtte fra Benitez på dette punktet.

- Offside-regelen må bli klarere, da den bare skaper problemer for dommerne slik den er i dag. Dersom en spiller er i offside, så er han i offside. Dersom du sier at en spiller ikke er i offside fordi han ikke var borti ballen, drar han likevel fordel av å være offside-plassert. Lovmakerne prøvde å endre ting til det bedre med denne nye regelen, men endte bare opp med å skape større problemer for dommerne, uttalte Rafa.

- Så snart de fikk godkjent scoringen var Liverpool fornøyd med å beskytte ledelsen. De la seg bakpå og gjorde det veldig vanskelig for oss, mente Hughes.

Liverpool holdt da også nullen for 22.gang i løpet av 35 ligakamper denne sesongen.

Syvende seier på rad
Trepoengeren på Ewood Park var Liverpools syvende strake seier, og sjette på rad i ligaen. Dermed er man igjen bare tre poeng bak Manchester United, men rivalene har en kamp mindre spilt.

Jose Reina holdt igjen nullen, og slo dermed Ray Clemence sin klubbrekord for færrest innslupne mål på de første 50 kampene for klubben. Reina har sluppet inn bare 29 mål på sine første 50 kamper, mens Clemence slapp inn 32 på sine første 50 i 1970-71.