Frustrert Benitez

Liverpool lot en ypperlig mulighet til å ta innersvingen på de andre tetlagene gå fra seg, og Rafael Benitez var en frustrert mann etter 1-1 mot 10 mann sterke Birmingham.

Liverpool sløste utilgivelig bort en stor mulighet til å feste grepet på Manchester United og Arsenal i kampen om andreplassen i Rafael Benitez sin 100. kamp som Liverpool-manager. Begge de to rivalene tapte. Chelsea avga også poeng, og hadde de røde klart å hale i land seieren de så absolutt fortjente mot Birmingham, kunne gjengen fra Anfield reist til Stamford Bridge på søndag i forvisning om at man nærmet seg den suverene serielederen.

Slik skulle det imidlertid ikke gå. Xabi Alonsos sene selvmål forærte de ti mann sterke gjestene et ufortjent poeng, noe manager Benitez neppe vil være strålende fornøyd med på morgendagens trening.

I løpet av januar spilte Liverpool fem kamper (Bolton, Luton, Tottenham, Manchester United, Portsmouth). I løpet av disse kampene scoret verket Cissé, Morientes eller Crouch. Derfor var det kanskje ikke så rart at brølet var ekstra stort da Robbie Fowler ble reintrodusert for Anfield-publikumet en knapp halvtime før slutt. Men heller ikke Gud klarte å redde verden denne gangen. Riktignok hadde han et brassespark i nettmaskene på overtid, men dette ble korrekt annulert for offside.



Frustrert Rafa
Rafael Benitez måtte da også innrømme at han var en frustrert mann etter kampslutt. Han så dette som to poeng tap, og slo fast at manglende effektivitet og evne til å score det viktige andremålet kostet de røde dyrt. Manageren har gang på gang poengtert viktigheten av å avgjøre kamper der man har et stort overtak i spill og sjanser, og han måtte nok en gang konstatere at laget hans ennå ikke er godt nok på akkurat det området.

- Jeg er veldig skuffet. Når du scorer ett mål, må du sørge for å gjøre ett til slik at kampen er over. Spesielt mot ti mann. Vi gjorde ikke det, konstanterte spanjolen.

- Vi hadde en rekke sjanser, men Birmingham-keeperen var fantastisk. Dersom Luis Garcia hadde gjort mål på sin andre store sjanse ville vi ha vunnet kampen og vært i en helt annen situasjon nå, la han til.

- Birmingham var gode i lufta, og vi visste at de med 10 mann på banen ville prøve å få cornere og frispark de kunne slå inn i luftrommet. Det var slik de fikk utligningen sin.

Ros til Robbie
Benitez avsluttet med å rose Robbie Fowler for hans innhopp, men poengterte at hans lagkamerater må gi han bedre oppvartning enn det han fikk i den knappe halvtimen han var på banen.

- Vi vet at Robbie må bli i bedre fysisk form, men hans bevegelser var virkelig gode. Vi må gi han bedre oppvartning. Han gjør gode løp, og da må vi fore han med baller i de rette områdene.