Gamle kjente på Anfield

Dirk Kuyt og Bolo Zenden mot landsmenn i Champions League i morgen. Mark Lawrenson mener løsningen for Craig Bellamy kan være en jobb på vingen.

Zenden sikter mot gruppeseier
For andre gang på en halv uke vil Bolo Zenden møte en av sine tidligere klubber, etter at nederlenderen var involvert mot Middlesbrough på lørdag og i morgen er ventet å være i troppen til møtet med PDV Eindhoven.  Bolo ser fram til å møte gamle kjente, men først og fremst ønsker han seieren som sikrer gruppeseier og større sjanse for en bra trekning i 1/8 finalen.

- Vår første kamp i gruppespillet var mot PSV, og vi hadde et godt resultat på deres bane.  Jeg tror at vi nå kan fullføre jobben på eget gress og sørge for at vi, i teorien, kan få en lettere trekning i cupspillet, sier Zenden.

- Det er ni år siden jeg spilte for PSV og jeg fikk en god mottakelse der.  Folk var glade for å se meg og det var fortsatt mange av de samme menneskene i klubben som da jeg var der.  Mange av spillerne har spilt for PSV og kommet tilbake, og det vil bli fint å se dem igjen.  Jeg trives alltid med å spille mot et av mine gamle lag.

Dirk Kuyt vil naturlig nok også kjenne mange av de han møter onsdag kveld, fra det nederlandske landslaget og ligaen han forlot i sommer.

- Dette er en virkelig stor kamp for meg, ikke minst siden jeg spiller mot mine nederlandske venner, bekrefter spissen.  - Det er også en viktig kamp, og en kamp hvor vi kan score mål.  Det vil imidlertid ikke bli lett.

- Det ville vært flott og kunne avgjort gruppa på Anfield.  Publikum er alltid med oss, ikke minst i Champions League.


Bellamy med scoringspress
Craig Bellamy står bare bokført med to scoringer så langt i helrødt, og den lille waliseren synes i det siste å ha vært påvirket av at han ikke finner nettmaskene.  En rekke sjanser har blitt brent av Craig de siste ukene.  Den tidligere Liverpool-stopperen Mark Lawrenson mener at en midlertidig løsning kan være å gi Craig Bellamy fortsatt spilletid, men da ute på vingen.

- Craig finner ikke nettmaskene for øyeblikket og det er tid for å få ham vekk fra rampelyset, mener Lawro.  – Det betyr ikke nødvendigvis at man skal sette ham ut av laget, men heller benytte ham i en posisjon hvor han ikke har like stort press på seg til å score mål.  Jeg kan ikke se hva Rafa Benitez har å tape med å flytte ham ut på en av flankene.  En kan jo vanskelig si at Mark Gonzalez og Jermaine Pennant viser et spill om dagen som gjør at de ikke kan vrakes?

- Det er en ting som Bellamy fortsatt gir laget, og det er ekstra fart.  Han har tempoet og kan skape problemer ute på sidene, hvor han ofte trekker ut mot uansett.

- Dette vil gjøre det lettere for Benitez å benytte sine to toppscorere, Dirk Kuyt og Peter Crouch, på topp og samtidig vil Bellamy gi laget ekstra offensiv styrke uten den byrden at han må score.

- Hvorvidt man er enig med meg eller ikke om dette, så er det ingen som ikke kan si at noe må gjøres for å rette Liverpools scoringsform på bortebane.  Jeg vil si at Kuyt, og hvis du regner ham som angrepspiller, Steven Gerrard er de som ser farligst ut for øyeblikket.  Samme gjelder ikke for Bellamy, Pennant og Gonzalez.  Det betyr at 60% av de offensive spillerne (mot Middlesbrough) ikke var en trussel.  Middlesbrough burde ha blitt slått på lørdag, men siden det ikke var noe massivt press mot var det nødvendig at Liverpool tok vare på de få mulighetene man hadde.

- Mitt svar er derfor å sette Bellamy i en ny rolle og dermed kanskje gi ham en ny start.