García tilbake

Luis García tilgjengelig mot PSV. Benítez påpeker viktigheten av å ha García på laget. Uaktuelt å bruke Bellamy som ving. Rafa fokuserer ikke på mulige investorer eller nye spillerkjøp.

Rafael Benítez avslørte på dagens pressekonferanse at Luis García er tilbake etter en muskelskade. Trolig vil den lille spanjolen bli involvert mot PSV Eindhoven, og manageren benyttet anledningen til å påpeke hvor viktig García er for laget.
- Han er tilgjengelig nå. Han har trent normalt, uttaler Benítez.

- Noen ganger kritiserer folk ham fordi han gir bort ballen for lett, men det er klart at han er en annerledes spiller.

- Han kan score fantastiske mål, han har et godt blikk for spillet og mye spilleforståelse. Han er en spiller som kan forandre en kamp.

- Selvsagt ønsker vi å vinne gruppen
Rafael Benítez håper å sikre 1.plassen i gruppen med seier mot PSV.
- Hvis vi vinner i morgen, vil vi spille med mindre press mot Galatasaray. Det er klart at vi ønsker å havne på 1.plass, fordi da vil vi kanskje møte et lag som ikke er så godt som lagene som kommer på første, men man vet aldri.

- To måneder senere kan lagene på 2.plass være et helt annet lag, uttaler Benítez, og har kanskje tankene på forrige sesongs oppgjør mot Benfica.

- Bellamy er spiss
Craig Bellamy har slitt med måltørke etter overgangen fra Blackburn. Mark Lawrenson mener at Benítez kanskje bør prøve waliseren i en kantrolle for å minske presset på spilleren. Benítez har imidlertid ingen planer om å omskolere Bellamy til ving.
- Bellamy er spiss. Han liker å spille som en av to spisser, og han liker å løpe inn bak forsvarerne. Så jeg tror han ville hatt det vanskelig med å spille på kanten, sier Benítez.

- Noen ganger denne sesongen har han spilt på høyre eller venstre, men det er klart at han er mer komfortabel som midtspiss.

Rafa uberørt av investorrykter
Flere mulige investorer har blitt linket til Liverpool den siste tiden. Rafael Benítez er klar over interessen for klubben, men han ønsker å holde fokuset på det som skal skje ute på gressmatten, ikke på styrerommet.
- Vi er fokusert på kampene, og vi må forbedre borteformen vår og andre ting, uttaler han til Sky Sports News.

- Jeg vet at styret vil gjøre det beste for denne klubben. Jeg har noe informasjon, men jeg er ikke bekymret for dette. Det finnes noen folk som er interessert, men det er normalt fordi dette er en stor klubb.

- Jeg kan ikke kontrollere disse tingene, og jeg tenker ikke på dem.

Benítez tenker ikke på mulige spillerkjøp
Benítez innrømmer at han vil ha et holde et øye med overgangsvinduet i januar, men hovedoppgaven nå er å avansere på Premier League-tabellen.
- Jeg tenker alltid på hvordan jeg skal forbedre laget mitt. Jeg tenker ikke på januar.

- Man må alltid undersøke markedet, men i øyeblikket fokuserer vi på de neste kampene.