Garcia ble rundens spiller

For tredje gang på rad har en Liverpool-spiller blitt kåret til ”Rundens spiller” i FA-cupen. Luis Garcia vant nemlig semifinale-avstemningen.

Luis Garcia har vunnet avstemningen om å bli ”Rundens spiller” i semifinalene i FA-cupen, etter hans matchvinnende opptreden mot Chelsea i semifinalen på Old Trafford. Spanjolen satte inn Liverpools viktige andre mål i kampen med en utsøkt volley, og denne vakre scoringen bidro nok til at han scoret høyt på avstemningen på FA sin nettside.

Garcia sikret seg hele 37% av de 49 714 stemmene som ble avgitt på TheFA.com i semifinale-avstemningen. Yossi Benayoun fikk 27%, Xabi Alonso 21% og Marlon Harewood 15%.

Et lite plaster på såret for spanjolen som nå mister finalen på grunn av suspensjon. Han vil nå motta et inngravert sølvfat som håndfast bevis på utmerkelsen. I tillegg får spanjolen donere £1000 i form av sportsutstyr til en lokal skole, klubb eller organisasjon. Garcia får også, i likhet med de andre rundevinnerne, disponere et VIP-sete under finalen i Cardiff om halvannen uke.

Liverpool har dermed skrevet et lite stykke historie, i og med at det er første gangen i historien at tre spillere fra samme klubb har vunnet ”Rundens spiller” i tre runder på rad. Jamie Carragher og Steven Gerrard ble nemlig kåret til ”Rundens spiller” i de to foregående rundene av årets FA-cup.