Garcia kvitt hamstringskaden

Ifølge Echo har Luis Garcia ristet av seg hamstringskaden som han pådro seg mot Bordeaux, og vil trolig være i troppen til kampen mot Arsenal på søndag. Bellamy må stresse ned.

Ifølge Liverpool Echo har Luis Garcia ristet av seg hamstringskaden som han pådro seg i hjemmekampen mot Bordeaux, og lokalavisen mener at han sannsynligvis vil være i troppen til kampen mot Arsenal på søndag.

Selvsagt en gladnyhet for Rafael Benitez når han skal komponere midtbanen etter Sissokos skade. Ellers er manageren i dag mest opptatt av at Craig Bellamy må stresse ned i avgjørende situasjoner foran mål. Spanjolen mener at waliseren er for anspent i sitt spill etter at han bommet på tre store målsjanser, inkludert et straffespark, mot Birmingham.

Bellamy gjorde som kjent sitt første ligamål for de røde mot gamleklubben Blackburn, men misset deretter seks kamper grunnet en leggskade.

- Dersom noen spør meg om hvilken type spiller jeg vil ha. En som misbruker sjanser og ikke er bekymret, og en som er bestemt på å gjøre det bedre neste gang, vet jeg hva jeg foretrekker. Craig er selv sin største kritiker, noe som beviser at han virkelig ønsker å bli bedre. Men til tider må du kanskje klare å kontrollere din angst og lidenskap, konkluderer Benitez.

- Det er situasjoner på en fotballbane der du må beholde roen, og gjøre de rette tingene, legger han til.

Straffemissen til Bellamy på onsdag ble heldigvis ikke avgjørende, men spissen får neppe ta Liverpools neste straffespark. Benitez skryter imidlertid av at Bellamy er villig til å påta seg ansvar ute på banen, i stedet for å hjemme seg bort når ting butter litt i mot.

- Jeg har fortalt Craig at han bare må prøve ting. Når laget tapte og spillerne ikke presterte optimalt for noen uker siden, ga jeg spillerne beskjed om å la fotballen snakke for dem, og at de ikke måtte være redd for å mislykkes. Det viktigste for Craig nå, etter at han har misbrukt noen sjanser, er å prøve å få ting til å skje av seg selv. Jeg er sikker på at han vil gjøre mange mål for oss i fremtiden.

Om det vil skje mot Arsenal på søndag, er trolig en helt annen skål. De fleste forventer da at Bellamy ofres til fordel for Kuyt og Crouch.

TV2 ute av kampen om TV-rettighetene
TV 2 er ute av budkampen om rettighetene til engelsk fotball. Forsøket på å samle en skandinavisk allianse bestående av TV 2, svensk TV4 og dansk TV2 førte aldri frem.  Sportssjef Bjørn Taalesen i TV 2 bekrefter overfor Kampanje at mediekonsernet ikke har lagt inn noe bud på den engelske Premier League-fotballen, og dermed ryker konsernet som var med på å betale en milliard kroner for rettighetene til den norske toppfotballen ut før kampen i det hele tatt har begynt.

- Jeg kan bekrefte at vi ikke har lagt inn bud. Forsøket med å få til en skandinavisk løsning lyktes ikke, sier sportssjefen til Kampanje.

Noe av problemet skal ha vært at de tre kringkasterne ikke hadde noen fullgod betal-tv-løsning for det skandinaviske markedet. Taalesen sier imidlertid at TV 2 Gruppen var innstilt på å kjempe om rettighetene, noe konsernet signaliserte bare for noen uker siden.

Nå kommer kampen til å utspille seg uten de kommersielle allmennkanalene, og det kan kanskje TV 2-sjef Kåre Valebrokk og Bjørn Taalesen være glad for når en ser på de svimlende summene Premier League høyst sannsynlig kommer til å gå for. Sist gang Premier League ble solgt i mars 2004 endte prisen på 650 millioner kroner. Britiske kjennere av rettighetsmarkedet mener en prisøkning på 50 prosent kan være innen rekkevidde i Norden. Det vil i så fall si at prisen på rettighetene fort kan nærme seg en 800-900 millioner kroner, og kanskje så mye som en milliard kroner hvis det er mange nok interesserte.

Det er uansett mye som tyder på at det er nok av kjøpere til denne rettighetspakken. Telenor og Canal+ har allerede bekreftet at de slår sine pjalter sammen i et forsøk på å forsvare rettighetene for de neste tre årene. Samtidig tegner de to en eksklusiv distribusjonsavtale seg i mellom for formidling av betal-tv-kanalene til Canal+ på satellitt. På den andre siden ser det svenske mediekonsernet Modern Times Group og deres tv-plattform Viasat også verdien av å overta rettighetene til den engelske fotballen for å styrke sin satellitt-tv-plattform i kampen om betal-tv-kundene.

Kampanje hevder også at internasjonale rettighetsselskap har lagt inn bud på Premier League-rettighetene.