Generalprøve for 21. gang

Liverpool møter Chelsea i tradisjonell innledning av den engelske fotballsesongen. Rafa mener at britisk hjerte er nødvendig. En av de største legendene har pensjonert seg i LFC.

Chelsea v Liverpool kl 16.00
Liverpool.no følger Community Shield direkte i ettermiddag, og kampen sendes også live på TV3, Viasat Sport 2 og Sky Sports 1.  Det som tidligere het Charity Shield er den tradisjonelle generalprøven mellom liga- og cupmester, før den engelske fotballsesongen starter på alvor.  Liverpool spiller denne kampen for 21.gang, og man har 14 ganger tidligere enten vunnet eller delt skjoldet.  I flere år var det nemlig slik at lagene behold vandretrofeet seks måneder hver dersom det ble uavgjort.  I dag vil det hele avgjøres ved straffespark, dersom det står likt etter 90 minutter.

Robbie Fowler og Fabio Aurelio er tilbake i trening, men det antydes fra Anfield at disse spillerne ikke vil bli risikert på Millennium Stadium etter å ha vært ute med skader.  Dermed går det mot en lignende tropp som den som vant 2-1 mot Maccabi Haifa sist onsdag.  Det største spørsmålet knytter seg til hvem Benitez velger på topp, og hvordan midtbanen komponeres.  Dersom manageren starter med både Craig Bellamy og Peter Crouch på topp, må han vurdere hvor Steven Gerrard skal flettes inn på midten og hvem som skal vrakes.  Matchvinner Mark Gonzalez er ventelig også aktuell for å begynne fra start på venstrekanten.


Britisk hjerte
Rafael Benitez sier i dag at han anser det for nødvendig at dersom en klubb skal vinne Premier League så må det også ha en kjerne med britiske spillere.  Rafa mener nå at man har en bra balanse i troppen på Anfield.

- Når du snakker om spillere som Robbie Fowler, Carragher, Gerrard, Bellamy og Pennant, så har de mye lidenskap og arbeidsvilje på vegne av denne klubben.  Dette kan bare hjelpe oss på veien framover, mener Benitez.

- Det å ha lokale spillere og mange engelske og britiske spillere er viktig fordi at de er villige til å presse seg den ekstra meteren for å hjelpe laget.  Jeg tror ikke du kan sette spørsmålstegn ved innstillingen til Xabi Alonso, Luis Garcia og Momo Sissoko, men det er godt for oss å ha spillere som kjenner til klubbens historie.

- Andre klubber har sine kvaliteter og vi har våre.  Jeg tror balansen er riktig nå.  Jeg kan si at det er nesten umulig å vinne et trofé med bare lokale spillere, uansett i hvilket land.  Vi må ha lidenskap hos spillere, vi må ha dyktighet og vi må ha klokskap.  Jeg er fornøyd fordi jeg mener vi nå har en god kombinasjon av dette.

- Jeg har stor tro på dette laget.  Vi har kjøpt spillere av kvalitet, med fart og som kan spille godt angrepspill.  Vi vil prøve å fortsette å gjøre det vi gjorde bra forrige sesong, som å være sterke i forsvar, men også prøve å bli bedre i angrep.


Ron Yeats har gitt seg
Han har nok trappet litt ned de siste årene, men 45 år etter at han kom til Liverpool Football Club har Ron Yeats nå gått over i pensjonistenes rekker.

- Ta dere en tur rundt ham, sa en stolt Bill Shankly etter at han hadde kjøpt den høyreiste og flotte midtstopperen fra Dundee United i 1961.  For £22.000, som var et betydelig beløp for en klubb i 2.divisjon på den tiden, hadde Shanks skaffet seg en kaptein i nesten et tiår framover.  Omtrent samtidig ble Ian St. John handlet inn, og de to skottene var en katalysator ikke bare for å få Liverpool tilbake i toppen av engelsk fotball men for at man ble del av et storlag som vant ligaen, FA-Cupen og ligaen tre år på rad i 1964-66.  Yeats spilte totalt 454 kamper og scoret 16 mål for de røde.

Etter en periode som spiller og manager i mindre klubber, og egen næringsvirksomhet, kom Yeats tilbake til klubben da Kenny Dalglish ansatte ham som sjefspeider i 1986.  Denne rollen har han hatt til han nå altså trekker seg tilbake.  Yeats var den første i Liverpools historie som kunne heve FA-Cupen over hodet som vinnende kaptein, og er en av de store legendene i klubben.