Gerrard engelsk spissalternativ

Sven-Göran Eriksson kan bruke Steven Gerrard som angrepsjoker dersom Michael Owen og/eller Wayne Rooney ikke blir spilleklare. Flere røde trøyenummer i Tyskland.

Stevie G – mulig potet for England
Mange rynket brynene da Sven-Göran Eriksson kun tok ut spissene Rooney, Owen, Crouch og Walcott i Englands tropp til VM.  Rooney har brukket foten, og det er høyst usikkert når han kan bli spilleklar.  Owen er i full trening igjen, men har ennå ikke spilt en hel kamp etter å ha pådratt seg en lignende skade i vinter.  I tillegg innrømmet Svennis at han aldri hadde sett 17-årigen Theo Walcott i kamp.  Riktignok hevder svensken at Joe Cole er et alternativ, men han sier også at Steven Gerrard kan være en mulig løsning dersom det skulle oppstå angrepsproblemer for ”the land of hope and glory”.

- Jeg har visst i mange år at Steven Gerrard kan spille i mange posisjoner, og en av dem er i rollen bak en toppspiss, sier landslagsjefen.  – Jeg er sikker på at han også kan spille lengst fremme, og han er også utmerket som høyreback.

- Mye avhenger av hva som skjer med Michael Owen og Wayne Rooney.  Vi har ennå ikke bestemt hvor vi kommer til å bruke ham. 

- Etter 25.mai vil vi vite mye mer om hvordan det ligger an med Wayne Rooney.  Jeg håper å spille med Rooney og Owen framme, men Steven Gerrard er et alternativ.


Harry Kewell nr.10
Alle landslagstroppene til VM er nå offentliggjort, med hvilke trøyenumre de forskjellige spillerne skal ha.  Ved siden av tre representanter både hos England og Spania, har Liverpool med Harry Kewell for Australia, Djibril Cissé for Frankrike og Jan Kromkamp for Nederland.  Harry har fått trøye nr.10, Djibril nr.9 og Jan nr.12.