Gerrard-finalen

Alle har hørt om ”Matthews-finalen”. Nå omtaler britisk tabloidpresse årets cupfinale konsekvent som ”Gerrard-finalen”. Et større kompliment er det vel umulig å få?

Engelske tabloider har allerede døpt FA-cupfinalen 2006 for "Gerrard-finalen", men hovedpersonen selv er mer beskjeden etter å ha fått det hele litt på avstand. Kapteinen klarte knapt å gå under ekstraomgangene, og skjønner ikke selv hvordan han klarte å mobilisere de ekstra kreftene som skulle til for å sikre trofeet.

- Bare sekunder før jeg gjorde 3-3 hadde jeg tatt et frispark, og det var elendig. Føttene mine var helt skjelvne, så jeg vet ikke helt hvor jeg tok energien fra. Jeg er henrykt over å ha fått til en slikt skudd på overtid i ordinær tid. Jeg skal ikke si at jeg mente å plassere skuddet der, men jeg visste med en gang jeg traff ballen at det var et godt skudd. Jeg prøvde å treffe ballen rent, og å treffe mål, forteller cupfinalehelten.

- Det var et herlig øyeblikk når ballen gikk i mål, og jeg vet egentlig ikke hvordan jeg gjorde det. Jeg konsentrerte meg bare om å få all kraft bak skuddet. Jeg oppfattet ikke hvor mye dommeren hadde lagt til, men jeg visste det ikke var lenge igjen. I ekstraomgangene ønsket jeg nesten ikke ballen. Jeg så bare på klokken, og håpte at tiden ville gå fort. Jeg var helt tom, legger han til.

Det var han ikke alene om. Bokstavelig talt hele laget virket kjørt.

- Vi avsluttet kampen praktisk talt med bare fem mann på banen. Folk lå strødd med krampe over hele banen, etter at vi hadde gitt alt. Spillerne var tøffe, ettersom det var flere som hadde blitt byttet ut dersom vi hadde hatt flere reserver. Vi visste at Jose Reina var god på straffespark, og så måtte vi finne fem mann som kunne ta straffene våre.

- Manageren spurte meg om jeg ønsket å ta et straffespark, og jeg spurte om å få skyte den første. Det sa han nei til, og beordret meg til å ta den tredje. Jeg prøve bare å skyte så hardt som jeg kunne, og heldigvis fant ballen veien til hjørnet.

Gerrard har nå klart den unike bragden det er å score både i en FA-cupfinale, ligacupfinale, UEFA-cup finale og Champions League-finale.

Glad Moores
Liverpool-formann David Moores klarte bare så vidt å se på mot slutten av finalen. Nå er han bare glad for at ting gikk veien.

- Steven Gerrard er vår juvel. Du kan bare ikke erstatte en slik spiller. Jeg takker Gud for at vi skrev ny kontrakt med han i fjor. Jeg tror han vil spille for Liverpool karrieren ut nå. Han er en utrolig spiller, og jeg ville ikke ha byttet han med noen, sier Moores.

Cissé imponert over kapteinen
Også målscorer Djibril Cissé er mektig imponert over sin kaptein.

- Av alle spillerne jeg har spilt sammen med, er Gerrard og Zidane de beste, og akkurat nå er Stevie spilleren jeg ville hatt ved min side, uttaler franskmannen.

Sheringham hyller Gerrard
Også West Ham-veteranen Teddy Sheringham hyller Steven Gerrard etter cupfinalen.

- Han er den beste midtbanespilleren av denne typen. Han er fantastisk, og er nå trolig på topp i sin karriere. Hadde den ballen på overtid kommet til noen andre spillere enn Gerrard hadde vi trolig vært lykkelige nå. Men han besitter talentet som skal til for å få noe ut av en slik situasjon.

Reina ba om hjelp fra høyere makter
Jose Reina avslører i dag at han ba til Gud om hjelp før straffespark-konkurransen. Keeperhelten var skuffet over sin egen innsats i ordinær tid, og spesielt ved West Hams to siste mål. Men Reina hevet seg igjen, og ble til slutt mannen som avgjorde det hele med sine strafferedninger.

- Jeg ba til Gud om at jeg måtte gjøre noen redninger, og jeg fikk det jeg ba om, forteller spanjolen.

- Jeg hadde vært virkelig skuffet over min egen innsats tidligere i kampen. Jeg spilte dårlig fra første fløytesignal, og måtte finne styrke for å heve meg. Vi har alle dårlige dager, og dette var utvilsomt en dårlig dag på jobben for meg. Jeg visste jeg måtte heve meg for å komme helskinnet fra kampen.