Gerrard håper Lampard må vike

Steven Gerrard håper at han får spille mot svenskene, og at det er Frank Lampard som må vike plassen når Sven Göran Eriksson splitter midtbaneduoen til Sverige-kampen.

Den engelske pressen har konfrontert Steven Gerrard med at enten han eller Frank Lampard ser ut til å bli droppet mot Sverige. Scouseren tok imidlertid det hele med stoisk ro.

- Har manageren sagt det? Jeg håper det ikke blir meg. Men jeg kan forstå managerens avgjørelse. Vi har pådratt oss ett gult kort hver, og det vil ikke være bra for oss om vi begge spilte mot Sverige og igjen pådro oss kort. Da ville vi måtte stå over 1/8-delsfinalen. Slik sett er det en fornuftig avgjørelse. Men jeg håper som sagt at det ikke er jeg som må stå over.

- Jeg synes det har vært morsomt å spille i dette mesterskapet, og har gledet meg over de to første kampene. Selvsagt skulle jeg ønske vi hadde spilt bedre, men jeg måtte stå over forrige VM, og ønsker derfor å spille mest mulig i dette mesterskapet. Jeg vil imidlertid ha forståelse for situasjonen om manageren kommer og forteller meg at han hviler meg mot Sverige. Men dersom han spør om jeg ønsker å spille, kommer jeg til å svare ja.

Gerrards partnerskap med Lampard på midtbanen har blitt kritisert en del i engelske medier. Disse har til stadighet hevdet at duoen ikke passer sammen på den sentrale midtbanen om England skal stille et balansert mannskap.

- Jeg ser ikke noe problem med partnerskapet med Frank Lampard. Frank har gjort det meget bra, og kommer stadig til avslutninger. Når laget ikke spiller bra, bruker folk gjerne vårt partnerskap på midtbanen som forklaring på dette. Jeg synes imidlertid at dette fungerer greit, sier Gerrard selv om saken.