Gerrard kan miste åpningskampen

Steven Gerrard anslår at han bare har 50% mulighet til å spille mot Paraguay på lørdag. Støtteerklæringene strømmer inn til Djibril Cissé, som blir erstattet av Sidney Govou.

Steven Gerrard anslår at han bare har 50% sjanse til å kunne spille i Englands åpningskamp i VM mot Paraguay på lørdag, på grunn av skaden som har plaget han de siste dagene. Rapportene i pressen, om at det er en ryggskade som plager scouseren, viser seg å være feilaktige. Det er derimot den ene hoften som volder midtbanespilleren problemer.

Gerrard bekrefter nemlig nå i ettermiddag at det er en smell han har fått over hoften, som har medført kramper på treningene tidligere i uken. Liverpool-kapteinen deltok på dagens trening, men er fortsatt usikker på om han kan spille kamp på lørdag.

- Det er ikke snakk om ryggproblemer. Jeg fikk en smell over hoften, som førte til at jeg fikk krampetrekninger i ryggen. Det positive er at skaden har blitt bedre hele tiden. Jeg har en god mulighet til å spille på lørdag, men jeg må jobbe med skaden helt fram til avspark, slår han fast.

- Akkurat nå vil jeg tippe at jeg har 50% sjanse til å spille mot Paraguay. Men fortsetter fremgangen i samme takt som i de siste 24 timene vil dette ordne seg, antyder han med forsiktig optimisme.

- Jeg har ikke hatt problemer med ryggen på årevis, så dette kommer garantert som en følge av smellen i hoften. Jeg vet ikke hvordan skaden vil respondere i de neste 48 timene, men det har som sagt blitt mye bedre det siste døgnet. Fortsetter utviklingen på samme måte, tror jeg at jeg vil være i stand til å spille på lørdag.

Henry føler med Cissé
Djibril Cissés spissmakker for Frankrike, Thierry Henry, uttaler til fransk presse at han virkelig føler med sin lagkamerat etter gårsdagens forferdelige benbrudd.

- Det var ikke morsomt å se han ligge på gresset og skrike. Dette kom virkelig på et dårlig tidspunkt, både for han selv, for oss og for familien hans. Det var vanskelig å skyve tankene vekk fra dette under resten av kampen mot Kina. Det føltes som vi hadde latt en venn ligge igjen skadet i veikanten.

- Jeg er sikker på at Djibril vil komme tilbake igjen. Vi vil prøve å sette av tid til å besøke han på sykehuset.

Midtbanespiller Florent Malouda er enig.

- Dette påvirket oss mye i resten av kampen. Vi så hva som skjedde, og hørte han skrike inne i hodene våre helt til kampen var slutt. Det er for ille at det skulle skje med han igjen, og så med det andre beinet. Vi må støtte Djibril så godt vi kan nå. Han har kommet tilbake fra en slik skade på ekstraordinært vis en gang tidligere.

Forsvarsspiller Lillian Thuram skjønte ikke hvor alvorlig skaden var til å begynne med.

- Da jeg var ute på banen trodde jeg ikke at det var så alvorlig. Vi var ikke sikre. Han hadde smerter, og han sa han hadde brukket foten. Men vi var vel ikke sikre. Når vi fant ut hvor ille det var, ble vi veldig triste. Det dreier seg om en veldig alvorlig skade, og det er andre gang han opplever akkurat dette. Det vil alltid være hardt å komme tilbake etter noe slikt, og det er tøft å leve videre med dette. Cissé vil ikke være med oss fysisk under VM, men han vil være i tankene våre.

Steven Gerrard har også sendt hilsninger til sin lagkamerat i Liverpool.

- Vi føler sympati med Djibril, og både jeg, Jamie Carragher og Peter Crouch sender våre hilsener. Vi vet hvor hardt han jobbet for å komme tilbake etter det første benbruddet. Det må være veldig frustrerende for han å pådra seg et nytt benbrudd. Vi føler virkelig med han, uttaler Gerrard til Sky Sports News.

Govou blir erstatteren
Det blir Lyons Sidney Govou, og ikke Nicolas Anelka som tidligere meldt, som erstatter Djibril Cissé i den franske VM-troppen. Det bekrefter det franske fotballforbundet nå i ettermiddag.