Gerrard måtte stå over treningen

England holder pusten. Steven Gerrard sliter med en stiv rygg, og måtte stå over dagens trening. Xabi Alonso gleder seg til VM. Florent Sinama-Pongolle ønsker avklaring.

Steven Gerrard måtte stå over Englands trening i dag på grunn av en ryggskade. Skaden medførte at han måtte avslutte tirsdagens trening tidligere enn sine lagkamerater, og i dag har altså Liverpool-kapteinen blitt nødt til å hvile helt. 

26-åringen skal slite med en stiv rygg, men Englands støtteapparat føler seg trygge på at midtbanespilleren skal bli spilleklar til lørdagens kamp mot Paraguay.

- Steven trente ikke i dag, men dette var kun som en følge av at vi ønsker å være forsiktige med han. Vi forventer at han spiller på lørdag, sier en talsmann for det engelske fotballforbundet til BBC.

Gerrard og Wayne Rooney var de eneste spillerne i den engelske troppen som stod over dagens trening.

Alonso gleder seg til VM  
Xabi Alonso gleder seg enormt til VM. Liverpool-spilleren tror nemlig at Spania er et av de sterkeste lagene i Tyskland, og ergo kan gjøre et bra mesterskap.

- Det kribler i magen når jeg tenker på VM. Dette er min sjanse til å spille i en turnering jeg bare har sett på fjernsyn tidligere, sier en opprømt midtbanespiller til liverpoolfc.tv bare to dager før mesterskapet starter.

- Jeg ser frem til å komme i gang. Jeg ønsker ikke å spå hvor langt vi kan komme, men jeg synes fansen bør ha tro på oss. Vi håper å oppnå det alle forventer vi kan klare. I de siste mesterskapene har ikke Spania levd opp til forventningene. Det ville vært fantastisk om vi kom langt i turneringen denne gangen. Dette er opp til oss selv nå. Vi må prestere like bra for landslaget som vi har gjort for klubbene våre, sier Alonso.

- Vi får ta ett steg om gangen. Begynner vi turneringen bra og får troen på oss selv, kan vi slå alle, legger han til.

- I VM har du bare noen få kamper på deg, så du må gå til mesterskapet med troen på deg selv. Vi har en plan, og forhåpentligvis når vi finalen. Tilsynelatende har vi fått en relativt heldig trekning. Men vi må ha respekt for alle. Saudi Arabia, Tunisia og Ukraina har jo alle gjort seg fortjent til å spille i sluttspillet. Vi er optimister, og klager ikke på trekningen.

- Vi vet mye om Ukraina ettersom vi møtte dem i kvalifiseringen til siste EM. De har et sterkt lag som besitter en imponerende fysikk. De har også Shevchenko på topp, som er en fantasisk spiller. Kommer vi videre fra gruppen blir selvsagt ting mer komplisert. Mulighetene er der for at vi møter både Frankrike og Brasil om vi kommer langt i turneringen.

Alonso håper også han får sjansen til å spille mot England og midtbanekollega Steven Gerrard før mesterskapet er omme.

- Personlig ville jeg ha likt å møte England, ettersom jeg har mange engelske kamerater. Jeg kjenner spillerne og jeg kjenner spillestilen. Men uansett hvem vi møter i mesterskapet, vil vi ha troen på at vi kan vinne.

Pongolle ønsker en avklaring
Florent Sinama-Pongolle ønsker en avklaring om sin fotballfremtid så fort som mulig. Den franske U21-spilleren vil trolig ikke få noen fast plass på Liverpool-laget neste sesong heller, og skal ivre etter å slutte seg til Blackburn på permanent basis etter låneoppholdet på Ewood Park i siste del av 2005/06-sesongen.

- Jeg hadde fire fine måneder i Blackburn, og trivdes der. Nå aner jeg ikke hvilken klubb jeg vil starte neste sesong for. Jeg håper på en rask avklaring i så måte, siteres Pongolle av Sky Sports.