Gerrard nominert til Årets Spiller

Steven Gerrard er en av seks nominerte når spillerne selv skal kåre ”Årets spiller” for 2005/06. Ingen Liverpool-spillere er nominert i kategorien ”Årets unge spiller”.

Steven Gerrard har blitt nominert til ”PFA Footballer of the Year” (”Årets spiller” i Premier League, kåret av spillerne selv). Liverpool-kapteinen er en av seks kandidater til tittelen. De andre nominerte spillerne i avstemningen er fjorårsvinner John Terry (Chelsea), Joe Cole (Chelsea), Frank Lampard (Chelsea), Wayne Rooney (Manchester United) og Thierry Henry (Arsenal).

Leder av PFA (Spillernes egen fagforening), Gordon Taylor har følgende å si om Gerrard: - Han er litt spesiell, er han ikke? Fjorårets Champions League-finale må være en av de beste fotballkamper gjennom alle tider, og en kombinasjon av Stevens lederskap og Jamie Carragher defensive kvaliteter sørget for en uventet Liverpool-seier. Et comeback mot AC Milan av den typen jeg aldri trodde jeg skulle få oppleve. Ved pause håpet jeg at Liverpool skulle unngå ydmykelse, men alle ble imponert over lagånden i Liverpool-laget, og Steven ledet an. Det var ingen overraskelse at han var ønsket av omtrent alle managere i verden i sommer, men han har forblitt lojal overfor Liverpool, og jeg er glad for at han fortsetter suksessen, for det er bra både for han og klubben.

Vinneren av utmerkelsen vil bli annonsert søndag 23.april, under PFA sin 33. middagstilstelning med påfølgende kåringer. Arrangementet blir holdt ved Grosevenor House Hotell i London.

Ingen Liverpool-spillere er å finne blant de nominerte til ”Årets unge spiller”. Kandidatene her er: Wayne Rooney (Manchester United), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Darren Bent (Charlton), Cesc Fabregas (Arsenal), Anton Ferdinand (West Ham) og Aaron Lennon (Tottenham).