Gerrard savnet respekt

Steven Gerrard snakker ut om hvorfor han var nær ved å gå til Chelsea etter triumfen i Istanbul. Rafael Benitez berømmer Momo Sissoko.

Familien overtalte Stevie G
I sin biografi, som snart er ute i bokhyllene, forteller Steven Gerrard om hvorfor han nær forlot Liverpool i kjølvannet av at man hadde vunnet Champions League i Istanbul.  For andre sommer på rad var det nære på at de helrøde mistet sin kaptein til rivalen vest i London.  26-åringen mente at LFC ikke viste ham nok respekt ved ikke å tilby ham en ny kontrakt umiddelbart, men at familien til slutt overtalte ham til å bli på Merseyside. 

- De(klubben) drev meg nesten ut fra Anfield.  Liverpools innstilling var:  ”Skriv under når vi sier at du skal og, hvis du er enig, vi skal fortelle deg hvor mye avtalen er verdt.”, sier Gerrard i sin bok.

- Som kaptein for Liverpool fortjente jeg å bli behandlet med mer respekt. 

- Jeg var ikke en kvisete unggutt fra akademiet.  Jeg følte at jeg ble tatt for gitt.  Hvorfor handlet ikke Liverpool hurtigere?

- Etter Istanbul, trodde de det ikke betydde noe når min kontrakt ble underskrevet siden vi hadde vunnet Champions League.  Du kan banne på at det betydde noe for meg.

- Men jeg lyttet til min far, min bror og mitt hjerte og kom en til konklusjon:  ”Jeg kunne ikke forlate Liverpool.”


Fantastiske Sissoko
Rafael Benitez berømmer Momo Sissoko i kjølvannet av at hans energiske sentrale midtbanespiller ble kåret til banens beste mot Chelsea i Cardiff.  Manageren forklarer også at hans noe overraskende laguttak hadde sammenheng med at han så framover mot neste kamp, ligaåpningen mot Sheffield United.

- Sissoko var fantastisk gjennom hele kampen, sier Rafa fornøyd.  – Det er ikke lett å arbeide så hardt som han gjorde, holde på ballen og spille så bra når du ikke er optimalt forberedt. 

- Han er en meget god spiller for oss.  Han viser energi på midtbanen og jeg sa da vi kjøpte ham at vi trenger en slik type.  Han gir oss noe ekstra og han blir bedre for hver dag.

- Vi tenkte på neste kamp og kunne ikke risikere spillere som ikke var kampklare og ikke hadde trent sammen med de andre, sier Benitez om startoppstillingen mot Chelsea hvor spillere som Gerrard, Alonso, Hyypiä og Bellamy var utelatt.  – Noen av våre spillere hadde bare trent i 15 dager.

- Du kunne se mange av våre spillere ute på banen i dag og det viste at vi har en bedre tropp.  Forrige sesong hadde vi bare Cissé(med hurtighet), men nå har vi både Bellamy, Pennant og Mark Gonzalez, spillere med fart og kvalitet.