Gerrard sliter med magetrøbbel

Steven Gerrard måtte stå over gårsdagens trening på Valery Lobanovsky Stadium på grunn av magetrøbbel, og er således usikker til kveldens kamp mot Maccabi Haifa.

Liverpool-kapteinen hadde såpass vondt i magen i går kveld at han ikke var i stand til å delta som vanlig på lagets siste trening før kveldens viktige kvalifiseringskamp mot Maccabi Haifa. Gerrard var imidlertid til stede på stadion iført treningstøy, og Liverpool Daily Post forventer at midtbanedynamoen vil trosse smertene og spille kampen.

Forsinkelser og frekke israelske journalister
Oppladningen til kveldens kamp i Kiev har vært langt fra ideell for Rafael Benitez og hans mannskap. Først ble flyet fra John Lennon Airport forsinket på grunn av tekniske problemer, og hele troppen ble sittende i flyet ute på rullebanen i halvannen time før det kunne ta av. Endelig framme på flyplassen i Kiev, måtte spillerne igjen vente halvannen time i heten. Denne gangen var årsaken at bagasjen ble forsinket fordi flyet angivelig hadde blitt parkert på feil sted. Når charterflyet endelig ble flyttet til korrekt sted og bagasjen losset, hadde troppen forlengst misten tålmodigheten og satt kursen mot spillerhotellet. Men det var uten Mark Gonzalez og Peter Crouch. Chileneren fikk problemer med sitt visum, mens Crouch hadde lagt passet sitt i bagasjen som ikke var losset. Først når dette var ordnet kunne duoen sette kurs mot sentrum i Kiev, og en svært forsinket treningsøkt.

Som om dette ikke var nok, ble dagen avsluttet med at Rafael Benitez nærmest ble overfalt av israelske journalister under den offisielle pressekonferansen. Disse gjorde sitt ytterste for å bringe spanjolen ut av fatning med usedvanlig frekke spørsmål og beskyldninger. Kritikken haglet nemlig mot Liverpool, og journalistene beskyldte klubben for å ha lagt press på UEFA for å få flyttet kveldens kamp ut av Israel. Benitez fikk stadige spørsmål om hvorfor han var redd for å reise til Israel, og journalistene repeterte til det kjedsommelige at det ”ikke var noen krig i Tel Aviv”.

Journalistene beskyldte også Liverpool for stygt spill i den første kampen på Anfield, og Benitez slet tydelig med å holde maska.

- Vi er her fordi UEFA har bestemt det, og jeg ønsker kun å snakke om kampen. Jeg bryr meg bare om fotballen, og dere må da forstå at vi ikke kunne komme til Tel Aviv. Hvor mange andre kamper i UEFAs regi blir spilt i Israel nå? Dere prøver bare å legge press på meg og mine spillere, men det skal vi tåle, kontret han.

- Jeg ble spurt de samme spørsmålene for noen år tilbake da jeg var manager i Valencia, og vår kamp ble flyttet ut av Israel. Det var også en UEFA-avgjørelse. Vi er her for å spille fotball, og dere vet alle grunnen til at kampen ble flyttet, la han til.

- Vi har hele tiden sagt at vi har stor respekt for Haifa, deres lag og deres supportere, og vi har ikke lagt press på noen. Når det gjelder påstandene om stygt spill, så har jeg sett videoen av den første kampen på Anfield, og dere må tydeligvis ha sett en annen video enn jeg, sa en lettere sarkastisk manager.

- Når det gjelder kampen, så er vi klar over hvordan vi ligger an. Vi må prøve å score et tidlig mål. Vi har mistet viktige forsvarsspillere på grunn av skader, men vi har en bedre tropp nå og skal klare å håndtere den situasjonen. Vi har erfaring, i og med at vi har spillere som har vunnet ligatitler, Champions League, FA-cupen og UEFA-cupen. Vi vet hva vi må gjøre, og hvordan vi skal spille.

Liverpool-manageren innrømmer imidlertid at hans lag ikke er i toppform ennå.

- Jeg er litt forundret over formen vår. Etter VM kom noen spillere sent tilbake fra ferie, så det er ikke enkelt å få alle spillerne opp på samme gode nivå samtidig. Laget er ikke 100% i form for øyeblikket, men vi har tro på at våre kvaliteter og at vi vil gå videre. Spillerne er i bedre form enn da vi møtte Haifa for to uker siden.

- Vi vet hvor viktig det er for klubben å gå videre til gruppespillet. Dette er den viktigste klubbturneringen du kan spille i, og den betyr mye finansielt også, avsluttet Benitez.

Haifa-manager Ronnie Levy gjorde også sitt for å skru opp temperaturen før møtet i kveld. Han hevdet at det var galt av Benitez å blande seg inn i diskusjonen om hvor denne kampen skulle spilles. Han fikk støtte av sin formann, Jacob Shahar, som uttalte at Liverpool har mer innflytelse på UEFA enn det israelske fotballforbundet. Det var også påstander om at flomlyset på Anfield hadde blitt slått av en time ut i Haifas trening før den første kampen, og at de nymalte garderobene også hadde virket negativt inn på Haifas matchforberedelser.