Gerrard tangerte Rush

Steven Gerrard satte scoringsrekord i Europa. Peter Crouch øyner også nye høyder på scoringslistene. Jermaine Pennant friskmeldt.

14 mål i Champions League
Med sitt 1-0 mål mot PSV har Steven Gerrard 14 fulltreffere i Champions League.  Han tangerte dermed Ian Rush som klubbens toppscorer i den gjeveste E-Cupen.

- Det sier seg selv at jeg er virkelig stolt over å ha tangert Rushie, men også litt forlegen, sier Gerrard til Liverpool Echo.  – Ian Rush er en legende i denne klubben.

- Jeg hadde ikke tenkt på den rekorden, men det ble nevnt etter kampen.  Det viktige er at vi alle kan komme oss videre og vinne alle de trofeene som Rushie vant.

Totalt sett i E-Cupene er det Michael Owen som er øverst på listen, med 22 fulltreffere.  Rush har 20, mens Roger Hunt og Steven Gerrard står med 17.


Snart tosifret for Crouch
Peter Crouch satte inn 2-0 mot PSV like før slutt, det gjorde at Liverpools toppscorer i alle denne turneringer denne sesongen står bokført med ni fulltreffere i 2006/07.  Det betyr at han allerede snart er oppe på sitt antall fra forrige sesong, og den lange spissen sikter seg nå inn på 20 scoringer.

- Jeg er fornøyd med min antall mål så langt og det er viktig at jeg kan holde det gående, forteller Crouch.

- Jeg fikk 12 forrige sesong, men følte at jeg kunne ha scoret flere.  Jeg har nå fått en god snart med ni i god tid før jul, og nå ønsker jeg flere.  Det meste jeg har scoret var omtrent 20 for Portsmouth, og det hadde vært flott å kopiere det i Liverpool.  Vi har alle våre små mål, men det å vinne kamper er alltid det viktigste.

- Jeg er nødt til å holde oppe denne standarden for å kunne bli værende på laget.  Jeg synes min uttelling er god, men som angriper er du alltid sulten på mer.  Jeg vil ikke hvile på mine laurbær.


Pennant klar
Ifølge Liverpool Echo er Jermaine Pennant friskmeldt etter at han i går måtte forlate banen etter å ha fått krampe bak i låret.

Det er intet nytt om situasjonen til Xabi Alonso og Mark Gonzalez, selv om Echo også nevner skaden til Xabi som en lårhøne.  Sky Sports hevdet i går kveld at midtbanespilleren også hadde pådratt seg en skade i ankelen.