God start på VM for Kewell

Det så lenge mørkt ut for Australia og Harry Kewell i ettermiddagens kamp mot Japan, men Socceroos snudde oppgjøret med en skikkelig sluttspurt. Kewell spilte hele kampen.

Austalia snudde 0-1 til 3-1 mot Japan i løpet av kampens siste åtte minutter, og sikret dermed sin første seier i VM-historien. Det var innbytterne Cahill og Aloisi som ble de store heltene for Socceroos, etter at det lenge så mørkt ut mot japaneserne i Kaiserslautern.

Harry Kewell ble overraskende tatt ut i startelleveren av Gus Hiddink, og Liverpool-spilleren var veldig nær å utligne bare minuttet etter at Japan tok ledelsen drøyt midtveis i første omgang. Kewells knallharde skudd fra 16 meters hold strøk imidlertid oversiden av tverrliggeren.

Før det hadde imidlertid Japan tatt ledelsen etter at Australias keeper Mark Schwarzer hadde vært på bærtur i feltet. Men det spørs om sisteskansen ikke burde ha hatt frispark for angrep på keeper.

Kewell spilte hele kampen trass i at det ikke er lenge siden han ble restituert etter sin lyskeskade, og viste ikke tegn på at han var plaget med lyskeproblemer i denne matchen. Brorparten av kampen spilte han spiss sammen med Mark Viduka, men de siste ti minuttene ble han trukket ut i sin mer vante rolle som venstreving.

- Vi hadde hele tiden troen på at vi skulle klare å hente inn igjen Japans ledelse, og er veldig lykkelige over at vi klarte det. Personlig er jeg veldig glad for å spille 90 minutter igjen i en kamp som dette, etter skadeavbrekket mitt, uttalte Kewell til australsk TV umiddelbart etter kampslutt.

Liverpool-spilleren var forøvrig involvert i Australias utligningsmål etter 84 minutter, da ballen ble liggende strategisk for Tim Cahill etter at Kewell hadde gått i duell med en japansk forsvarer inne i feltet.

- Vi har en holdning i laget der vi aldri gir opp, og vi har en sterk tropp. Japan fikk en tvilsom scoring, men Tim Cahill gjorde to glimrende mål, og John Aloisi rundet det hele av etter en flott forestilling av vårt lag. Japan holdt ut lenge, og de gjorde ting vanskelige for oss. Men vi stod på til siste slutt, og vi visste hele tiden at vi hadde en sjanse til å vinne kampen. 2-1 scoringen til Tim Cahill var utsøkt, sa Kewell.