Gonzalez skrev under for Sociedad

Mark Gonzalez skrev i kveld under for Real Sociedad, på utlån fra Liverpool ut sesongen. Fullstendig brudd i Victor-forhandlingene.

Real Sociedad bekrefter i kveld på sin offisielle webside at Mark Gonzalez har signert kontrakt med klubben ut sesongen på utlån fra Liverpool. Portsmouths John Viafara skrev også under for Sociedad i kveld, etter at begge spillerne bestod sine medisinske tester tidligere i dag.

Dermed er det nå helt utelukket at Gonzalez kommer i spill for Liverpool denne sesongen. Før preseason tar til håper imidlertid ledelsen på Anfield at chileneren får EU-pass, slik at han kan slutte seg til troppen når sommertreningen starter foran 2006/2007-sesongen.

Chileneren som er født i Sør-Afrika kvalifiserer til et spansk pass fordi han har bodd så lenge i landet at han har rett på ett, men BBC sitt nettsted heller imidlertid litt kaldt vann i blodet på alle Liverpool-supportere. De antyder nemlig at denne prosessen kan ta flere måneder, og at Liverpool i verste fall må søke om ny arbeidstillatelse for vingen til sommeren, dersom det skulle drøye med det nye passet.

Victor-forhandlingene er brutt
Den spanske nyhetsbyrået EFE melder i kveld at Liverpool og Deportivo La Coruna nå har brutt forhandlingene om høyrevingen Victor, etter at spilleren ikke kom til enighet med sin spanske klubb om en sluttpakke. Deportivo skal også ha forlangt å få låne Mark Gonzalez som en del av overgangspakken, noe Liverpool nektet på, ettersom han allerede var godt på vei til å skrive under for Real Sociedad.

Det er også på det rene at klubbene kom i tidsnød med tanke på at transfervinduet lukkes ved midnatt i morgen, og man fant således ikke noe grunnlag for videre forhandlinger. Victor vil dermed spille for Deportivo La Coruna frem til kontrakten hans med klubben går ut 30.juni. EFE spekulerer i at Rafael Benitez vil gjenoppta sin interesse for høyrevingen når han er Bosman-spiller til sommeren.