Hammill nettet for England U19

Adam Hammill gjorde det første målet da England U19 slo Sveits 3-2 i går kveld. Paul Anderson og Craig Lindfield startet også kampen. Tønsberg-talenter skal trene på akademiet.

Det ble en knepen 3-2 seier for Liverpool-trioen som var med da England U19 slo Sveits U19 3-2 i Crewe i går kveld. Paul Anderson, Craig Lindfield og Adam Hammill startet alle kampen som England vant med et seiersmål på overtid. Hammill åpnet sågar scoringene ved å gi England føringen 1-0 allerede etter 5 minutter, men senere i kampen ble alle tre Liverpool-spillerne byttet ut, ettersom England faktisk byttet ut de fleste som startet etter hvert. Lindfield var den første av Liverpool-trioen som måtte vike plass etter 55 minutter. Anderson ble tatt av etter 71 minutter og Hammill etter 79 minutter.

Seieren satt som nevnt langt inn for de unge engelskmennene, da Sveits var fullt på høyde med dem. Ved den første scoringen var imidlertid samtlige Liverpool-spillere involvert. Paul Anderson headet et svakt utspark til lagkamerat Craig Lindfield ved utkanten av straffefeltet. Lindfield så i sin tur Adam Hammill komme på løp, og headet videre til Liverpool-kollegaen som satte ballen i mål.

Sveits utlignet bare tre minutter senere, men allerede etter 12 minutter var England i føringen igjen. Og nok en gang var Craig Lindfield nest sist på ballen, da han flikket til West Hams Hogan Ephraim som skar inn fra venstre og satte ballen i mål.

Adam Hammill utmerket seg veldig positivt i denne kampen, og hadde da også mye rom å boltre seg i ute på venstresiden. Han var en stadig trussel fremover på banen. I andre omgang kom imidlertid Sveits sterkere, og utlignet etter 66 minutter. Bortelaget kunne også ha gjort flere mål, men i stedet dukket Englands innbytter Vaughan opp og gjorde seiersmålet på overtid.

England: Button (Tottenham Hotspur, Annerson, Sheffield United, 46 min), Little (Wolverhampton Wanderers, Omazusi, Fulham, 46 min), Bertrand (Chelsea, utlånt til Bournemouth), Muamba (Arsenal, utlånt til Birmingham City, Jarvis, Norwich City, 55 min), Hines (Middlesbrough), Mancienne (Chelsea, utlånt til QPR), Anderson (Liverpool, Hewson, Manchester United 71 min), Johnson (Manchester City), Lindfield (Liverpool, Vaughan, Everton 55 min), Ephraim (West Ham, Gooding, Coventry City, 86 min), Hammill (Liverpool, Lallana, Southampton, 79 min).

Tønsberg-gutter skal trene på akademiet
Tønsberg Blad skriver i dag at FK Tønsberg vurderer et mulig talentsamarbeid med Liverpool FC, og i neste uke reiser en del av klubbens talenter til Liverpool for å trene på akademiet.

Foreløpig er samarbeidsplanene på samtalestadiet, men ifølge tidligere assistenttrener i FKT Kent Karlsen har man luftet ideen om en mulig talentutveksling.

– De har sagt at det kan være en nyttig erfaring for deres unge spillere å få prøvd seg i et annet lag og i et annet miljø, og vi har signalisert at det kan være nyttig å ha spillere der borte for å trene med dem, uttaler Kent Karlsen til Tønsberg Blad. Han understreker imidlertid at ingenting er spikret ennå.

Det som er spikret er at tjue FKT-talenter reiser på en drømmetur til Liverpool i neste uke. Tønsbergs lovende skal spille to kamper, en mot et kretslag og en mot et talentlag. I tillegg skal de unge spillerne trene på Liverpool-akademiet, hvor de blir trent av to av akademiets FA-coacher.

– Vi har fått til dette delvis gjennom penger fra klubben, og fra sponsorer. Selv har jeg vært med på dette prosjektet lenge, så derfor hjelper jeg også til nå selv om jeg har sluttet i klubben, sier Karlsen til lokalavisen.

Ola Flo Zachariasen fra Flint og Stian Semb Aasmundsen fra FKT er to av talentene som gleder seg.

– Jeg er Liverpool-fan, så det blir stort å få trene der, sier Zachariasen.

Det synes også Semb Aasmundsen, selv om han holder med erkerival Manchester United.

– Ja, jeg gleder meg. Det er et veldig bra opplegg, sier han.